Politie Gelderland-Zuid

Politie rondt onderzoek naar dood Tielenaar af

Tiel, 16-08-2007 o De politie rondt deze week het onderzoek af, dat is ingesteld na het overlijden van een 48-jarige inwoner van Tiel op vrijdagavond 3 augustus. Het slachtoffer overliep die avond enkele personen die bezig waren in te breken bij een woning in de buurt.

Na deze confrontatie bleef het slachtoffer gewond achter en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Een 24-jarige Tielenaar, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het incident, zit momenteel nog in bewaring. Een 18-jarige vrouw uit Tiel en een 27-jarige inwoner van de gemeente Buren zijn eveneens tijdens dit onderzoek aangehouden maar inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De 18-jarige vrouw wordt verdacht van diefstal en de 27-jarige man wordt verdacht van heling van gestolen goederen.

Wapen gevonden

De 24-jarige verdachte, die een bekennende verklaring aflegde, heeft verklaard dat hij het wapen dat hij die avond bij zich had, na het incident in de rivier de Linge heeft gegooid. Daarom heeft een duikteam van de politie daar op donderdag 16 augustus gezocht. In de loop van de middag werd daar inderdaad het wapen aangetroffen.

Het team dat onderzoek deed in deze zaak is ontbonden. Enkele rechercheurs zullen de komende tijd het dossier afmaken zodat dit kan worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. (03)