Constructief overleg tussen Sanquin en donors

16/08/2007 16:45



Sanquin



Sanquin is in een open en constructief gesprek met de landelijke en regionale donorraden en de consumentenvereniging PEACE tot afspraken gekomen over o.a. het mogelijk veranderen van de reiskostenregeling voor donors en de herstructurering van de donorvertegenwoordiging.

Rondetafelgesprek brengt partijen bij elkaar
In de afgelopen periode heeft een aantal donors zich kritisch uitgelaten over de reiskostenregeling, het salaris van de Raad van Bestuur, de wijze waarop donors via donorraden kunnen meedenken over het beleid van Sanquin en de transparantie van Sanquin.

Op 16 augustus heeft Sanquin daarom een rondetafelgesprek geïnitieerd. Tijdens dit gesprek hebben Raad van Bestuur en Raad van Toezicht van Sanquin uitvoerig gesproken met vertegenwoordigers van de landelijke en regionale donorraden en klachtencommissie, vertegenwoordigers van de consumentenorganisatie PEACE en van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De resultaten van dit gesprek zijn als volgt. De reiskostenregeling voor donors wordt opnieuw bezien. De Landelijke Donorraad zal daartoe voorstellen doen. Ook gaat de Landelijke Donorraad in de komende periode na op welke wijze nieuwe donorvertegenwoordigers, zoals de Landelijke Vereniging van Bloed- en Plasmadonoren (LVB) in de structuur kunnen worden ingepast. Partijen stelden vast dat de discussie over de salarissen in de zorg en de daaraan gekoppelde salarissen van de Raad van Bestuur ook op politiek niveau plaatsvindt. Sanquin vindt een open houding over haar activiteiten belangrijk. Meerdere middelen worden daarvoor al ingezet. Zij zal nagaan op welke punten de informatievoorziening aan donors kan worden verbeterd. De Landelijke Donorraad zal deze punten aanreiken. De landelijke Donorraad zal ook in overleg met onder andere de LVB de vragen aan donors formuleren voor de eerstvolgende donorenqu(ee)te om de mening van de donors te peilen over de onderwerpen die in de vergadering zijn besproken.





http://www.sanquin.nl