Buienverwachting voor elke plaats in Nederland

16/08/2007 16:59



Weeronline B.V.



Hoe laat gaat het regenen? Wanneer wordt het weer droog? Vanaf vandaag kunt u dat zien op de buienradar van WeerOnline. De website www.weeronline.nl is uitgebreid met een buienverwachting voor elke plaats in Nederland. De gebruiker hoeft alleen maar de plaatsnaam in te toetsen en dan verschijnt de buienverwachting in beeld.

Medewerkers van WeerOnline hebben een speciale rekenmethode ontwikkeld om voor elke plaats in Nederland een specifieke buienverwachting uit te rekenen voor twee uur vooruit. Dat gebeurt op basis van de beelden van de buienradar en dagelijkse berekeningen van weercomputermodellen. In het plaatje van de buienradar verschijnt een grafiek waarin precies te zien is hoe laat het gaat regenen of wanneer het droog wordt. Ook wordt weergegeven hoeveel regen er de komende twee uur gaat vallen. Deze buienverwachting wordt automatisch elk kwartier ververst.

Websites met plaatjes van de buienradar zijn in korte tijd enorm populair geworden. Ook weerbedrijf WeerOnline in Velp heeft de bezoekersaantallen van haar website www.weeronline.nl in korte tijd enorm zien groeien. Afgelopen juli werden 58 miljoen pagina's opgevraagd. Dat is een absoluut record en een groei van 57 procent ten opzichte van juli 2006. De groei van www.weeronline.nl is niet alleen te danken en aan de gestegen populariteit van de buienradar. Het slechte weer in Nederland werkte ook mee. Veel mensen besloten op het laatste moment nog een vakantiebestemming buiten Nederland te boeken en gingen daarvoor op www.weeronline.nl op zoek naar een plaats met mooi weer.

Het weerbureau WeerOnline is opgericht in 2001 en is gevestigd in Velp. WeerOnline is het meest bekend van haar populaire website www.weeronline.nl. WeerOnline levert veel weerinformatie aan andere websites en bedient boeren, tuinders, recreatieondernemers en bouwbedrijven met specifieke producten. Veel kranten gebruiken weerinformatie voor hun weerberichten. In de winter adviseert WeerOnline gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat over de gladheidsbestrijding. Voor verschillende doelgroepen worden weercursussen georganiseerd. WeerOnline heeft 20 medewerkers en werkt nauw samen met WetterOnline (Duitsland), MeteoOnline (België), WeatherOnline (Groot-Brittannië en Ierland) en t7Online (China).

De rechtstreekse link naar de buienverwachting is: http://radar.weeronline.nl





http://radar.weeronline.nl