Ingezonden persbericht


Automatiseerder ontwikkelt handige site om pincodes te coderen

Nooit meer problemen met pincodes dankzij PINhint.nl

Portemonnees die uitpuilen van de pasjes: voor veel mensen tegenwoordig een herkenbaar fenomeen. Het onthouden van alle bijbehorende pincodes levert dan ook steeds vaker problemen op. Daarom ontwikkelde Dirk van Ommen, automatiseerder en ondernemer van beroep, een nieuwe site: PINhint.nl. Hier kunnen mensen hun pincodes eenvoudig en veilig coderen, waardoor ze slechts één code hoeven te onthouden.

"De Nederlandse consument moet steeds meer pincodes onthouden", vertelt Dirk van Ommen. "Eerst alleen voor de verschillende bankpasjes. Nu ook al voor de creditcard, mobiele telefoon, tankpas en allerlei andere passen. Pincodes die we dagelijks nodig hebben, zijn nog wel te onthouden. Veel pasjes gebruik je echter zelden. En als je een bepaalde pas dan eindelijk eens nodig hebt, weet je de pincode niet. Niet voor niets schrijven veel mensen hun codes tegenwoordig op. Of ze slaan ze op in hun telefoon. En dat is natuurlijk heel gevaarlijk. Zelfs de mensen die daarbij een eenvoudige codering hanteren, lopen flinke veiligheidsrisico's."

Rekenmethode
Van Ommen bedacht een oplossing voor dit groeiende probleem: een methode om alle pincodes te herleiden met één zelfgekozen pincode. "Het principe is simpel: alle pincodes worden gecodeerd met één nieuwe pincode. Met die ene code zijn de oorspronkelijke pincodes eenvoudig te berekenen. Dus: de module neemt de bestaande pincodes als uitgangspunt, trekt daar de zelfgekozen code van af en noteert de resultaten. Om je echte pincodes te krijgen, hoef je alleen je eigen pincode op te tellen bij de opgeschreven codes. Een zeer veilige methode. Het is natuurlijk wel van belang een codering te kiezen die niet voor de hand ligt", aldus Van Ommen.

PINhint.nl
Na het bedenken van deze module was de volgende stap snel gezet. Van Ommen ontwikkelde PINhint.nl: een website die de pincodes codeert en vervolgens afdrukt op een handzaam kaartje. Van Ommen: "De website is heel overzichtelijk en omvat eigenlijk niet meer dan de bovenstaande rekenmodule en een korte uitleg. De bezoeker beschikt in een handomdraai over een praktisch kaartje met veilige codes. Helemaal gratis natuurlijk. PINhint.nl is een doordacht en betrouwbaar antwoord op de almaar groeiende pincodeproblematiek."

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht