Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 16 augustus 2007

(

Gouda Motorrijder komt na roekeloos rijgedrag ten val
De politie heeft donderdag 16 augustus rond 11.10 uur op de Vest een 36 jarige man uit Gouda aangehouden. Bij de Bogen was hij met zijn motor onderuit gegaan en er vandoor gegaan. Aan een arrestatie door de politie probeerde hij zich te onttrekken door in het water te springen. Daar werd hij echter door de naar hem zoekende agenten uitgehaald. Omdat hij klaagde over zijn schouder werd hij voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis waar een sleutelbeenbreuk werd vastgesteld.
De politie was op zoek naar hem nadat hij op de Nieuwe Gouwe O.Z. niet wilde stoppen voor een motoragent die hem wilde controleren. Hij verhoogde zijn snelheid tot wel zo'n 140 km/h. Daarbij haalde hij links en rechts auto's in en reed in volle vaart over een kruising. Op de parkeerplaats bij de Potterspoort, laveerde hij door geparkeerde auto's. Bij dat laveren, viel zijn duopassagiere, een 39 jarige vrouw uit Gouda van de motor. Zij bleef ongedeerd. Zelf reed hij in volle vaart door. De politie was de achtervolging inmiddels gestaakt omdat het te veel gevaar opleverde voor andere weggebruikers en de achtervolgde motorrijder zelf. Kort daarop kwam de melding dat de motor op de Bogen met de Vest onderuit was gegaan. De motorrijder was niet in het bezit van een motorrijbewijs. De verdachte zit nog vast

Gouda Portefeuille kwijt na 'babbeltruc'
Een 'babbeltruc' heeft er voor gezorgd dat een 75 jarige bewoner van de Vossenburchkade een portefeuille is kwijtgeraakt. Woensdag 15 augustus belde daar rond 16.00 uur een man aan. Hij vertelde de bewoner dat de marmot van zijn zoon onder de poortdeur van de achtertuin van de bewoner was doorgekropen en vroeg even daar te mogen kijken. Na kort gekeken te hebben liepen ze beiden door de woning terug. De man stelde voor om zijn telefoonnummer achter te laten en vroeg om een pen. Van die gelegenheid heeft hij vermoedelijk gebruik gemaakt door de portefeuille uit een ladekastje te stelen. Het telefoonnummer dat hij op had geschreven bleek onjuist evenals een adres. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Verdachten van inbraak in schuur aangehouden
De politie heeft donderdag 16 augustus rond 10.50 uur op de Dunantsingel drie mannen uit Gouda van 35, 43 en 46 jaar aangehouden. De drie werden daar door een politieman die in zijn vrije tijd achter ze aan was gereden, aangewezen als zijnde de mannen die in een schuur van een woning aan de Getijmolenerf hadden ingebroken. Met veel kracht braken zij een deur open. Dit werd gezien door de politieman die zijn collega's belde en achter de mannen aanfietste. Hem waren de mannen al opgevallen omdat ze veel belangstelling hadden voor brievenbussen en woningen. Vermoedelijk is er niets uit de schuur gestolen. Wel is een deur door hun actie vernield. De verdachten zitten nog vast voor het onderzoek. Daarbij worden ook andere zaken tegen het licht gehouden waarvoor ze mogelijk in aanmerking zouden kunnen komen.

Ouderkerk a/d IJssel Jeugd bekeurd na melding overlast
De politie heeft woensdag 15 augustus rond 23.25 uur op een schoolplein van een school aan de Karekiethof zeven jongeren bekeurd voor het zich bevinden op verboden grond. De politie kreeg een melding dat de jongeren voor de buurt daar overlast veroorzaakten met hun scooters. De politie trof daar drie meisjes van 15, 17 en 19 kaar uit Aalten, Ouderkerk aan den IJssel en Dinxperlo en vier jongens van 12, 16, 17 en 17 jaar uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel. Na het optreden van de politie keerde de rust weer terug.

---------------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --