Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Meer vliegverkeer via Aalsmeerbaan

16 augustus 2007 print

Vanaf maandag 13 augustus, wordt de preferentie voor het baangebruik op Schiphol gewijzigd. Tussen 07.00 en ongeveer 22.00 uur zal het aantal starts en landingen op de Kaagbaan, baan 06 - 24, worden beperkt. Dit geldt zowel voor starts in zuidwestelijke richting van baan 24, als voor landingen vanuit het zuidwesten op baan 06. Voor het verkeer dat niet meer op deze baan wordt afgehandeld wordt de Aalsmeerbaan ingezet.

Voorkomen overschijding geluidbelasting

Deze aanpassing in de preferentie voor het baangebruik is nodig om te voorkomen dat de geluidbelasting in het gebied rond de zuidwestelijke kop van de Kaagbaan, baan 06, de toegestane hoeveelheid dit gebruiksjaar overschrijdt. Deze stuurmaatregel is van invloed op de momenten dat de Kaagbaan als enige startbaan of als enige landingsbaan in gebruik zou zijn. Zo starten vanaf vandaag van de Kaagbaan alleen vliegtuigen met een westelijk van Nederland gelegen bestemming. Verkeer naar het zuiden en naar het oosten vertrekt dan van de Aalsmeerbaan. Wanneer de Kaagbaan als landingsbaan wordt ingezet, maakt alleen binnenkomend verkeer vanuit westelijke richtingen van deze baan gebruik. Verkeer vanuit het oosten en zuiden landt op de Aalsmeerbaan. In de nachtperiode blijft het baangebruik ongewijzigd.

Op 13 april is de laatste wijziging van de preferentie voor het baangebruik op Schiphol doorgevoerd. Vanaf die datum wordt bij voorkeur gestart en geland in noordelijke richting. Deze voorkeur blijft ongewijzigd.

Het lopende gebruiksjaar eindigt op 31 oktober aanstaande. ^