Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
16 augustus 2007
nummer:
070
|                                                                              |
Capels Compliment voor vrijwilligers Werkgroep Capelse Activiteiten

Wethouder Jacobs reikt bij de opening van de zomerkermis, op dinsdag 21 augustus om 19.30 uur, het Capels Compliment uit aan alle vrijwilligers van de Werkgroep Capelse Activiteiten. Namens de leden van deze werkgroep zal Maarten Honkoop het Capels Compliment in ontvangst nemen.

Sinds 1983 is deze hardwerkende groep vrijwilligers al actief. De oorsprong van deze club organisatoren ligt in de wijk Oostgaarde. Enkele vrijwilligers van de Stichting Buurtcentra Oostgaarde begonnen destijds met de organisatie van de Koninginnedagviering op de Linie; zij werden hierbij geassisteerd door cursisten van de cursus Sport & Spelleiders. Een van de cursisten-van-toen was Maarten Honkoop. Onder zijn inspirerende coördinatie hebben hij en Leo Snijders sindsdien vele activiteiten georganiseerd. Na enkele jaren organiseren werd de officiële werkgroep opgericht die de evenementen voor haar rekening zou nemen, de zogeheten Werkgroep Capelse Festiviteiten.

Van werkgroep naar stichting
Deze werkgroep heeft in de jaren die volgden een groot aantal evenementen georganiseerd. Zo waren er de Sport & Spelweek (in samenwerking met bureau Halt), de Rollerskate dag bij de Sporthal Oostgaarde, het Kerstconcert en de Sinterklaasintocht. Na het oprichten van het SEC (later het SCEC) is de Werkgroep Capelse Festiviteiten daarin opgegaan. Jaarlijks coördineren en organiseren de leden van de werkgroep nu o.a. de Koninginnekermis, Koninginnedag, Zomerkermis, Sinterklaasintocht en de Schollebosloop Formeel bestaat de werkgroep overigens niet meer; de werkgroep Capelse Festiviteiten heeft sinds 3 juli 2007 een nieuwe status en is sindsdien een zelfstandige Stichting Capelse Festiviteiten . Alle leden van de werkgroep zijn overgegaan in deze Stichting, zodat zij zich in deze nieuwe vorm nog vele jaren kunnen inzetten voor het organiseren van nog meer aantrekkelijke evenementen voor de bewoners van Capelle aan den IJssel.
---