Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijs ingevorderd na inrijden op verkeersregelaar

Gameren, 16-08-2007 o Woensdagmiddag heeft de politie een 41-jarige inwoner van Gameren bij zijn woning aangehouden nadat hij op een verkeersregelaar was ingereden. Dit gebeurde eerder die middag op de Middelkampseweg in Gameren tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen Tijdrijden.

Ten behoeve van het evenement werden verkeersregelaars en politiemensen ingezet om het verkeer te regelen. Toen een bestuurder bij een verkeerspost tussen de markeerborden doorreed en een stopteken kreeg van een verkeersbegeleider stopte hij niet, maar reed door in de richting van de verkeersregelaar. Deze kon nog net wegspringen.

Een agent die het zag gebeuren liep vervolgens naar de bestuurder toe om hem aan te spreken. Terwijl hij dit deed, gaf de bestuurder zonder antwoord te geven, gas en reed weg. Daarbij bleef de agent met zijn hand aan het portier vastzitten en werd meerdere meters meegesleept. De bestuurder reed gewoon door. De agent liep gering letsel op.

Invordering rijbewijs
De agent noteerde het kenteken van de auto en liet deze snel natrekken door de politiemeldkamer. De eigenaar bleek uit Gameren afkomstig te zijn. Politieagenten gingen direct naar zijn woning. Daar zagen zij buiten een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. Hierop hielden zij hem aan voor artikel 5 van de WegenVerkeersWet (WVW), het in gevaar brengen van het verkeer of verkeersdeelnemers. Vanwege het inrijden op de verkeersregelaar is het rijbewijs van de 41-jarige man ingevorderd. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt. (08)