PERSBERICHT


- 50 opeenvolgende kwartalen met dubbele groeicijfers

Mamut komt met sterke halfjaarcijfers

(Schiphol-Rijk, 16 augustus 2007) Mamut, leverancier van complete bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf, heeft een sterk halfjaar achter de rug. Met het 50ste opeenvolgende kwartaal met dubbele groeicijfers behaalde het bedrijf een omzet van 221,9 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 27,62 miljoen) over het eerste halfjaar van 2007. De pro forma cijfers van Mamut namen toe met 17,8 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 2,22 miljoen), een verbetering van 13,5 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 1,68 miljoen) in vergelijking met dezelfde periode in 2006.

"We zijn zeer tevreden met de groei die we in het eerste halfjaar van 2007 hebben bereikt. Dit laat zien dat we in staat zijn om het bedrijf te laten groeien, als ook tegelijkertijd te investeren in oplossingen waarvan onze gebruikers kunnen profiteren," zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Mamut in het eerste halfjaar van 2007
In het eerste halfjaar heeft Mamut haar omzet verhoogd naar 221,9 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 27,62 miljoen). Vergeleken met gerapporteerde cijfers is dit een omzetgroei van 97%; En vergeleken met pro forma cijfers betekent het een groei van 10%. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg 12,0 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 1,49 miljoen), een EBIT-marge van 6%. De EBITDA voor het eerste halfjaar bedroeg 36,0 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 4,48 miljoen), een EBITDA-marge van 16%.

Mamut in het tweede kwartaal van 2007
In het tweede kwartaal van 2007 behaalde Mamut een omzet van 108,6 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 13,52 miljoen). De EBITDA in hetzelfde kwartaal bedroeg 17,5 miljoen Noorse Kronen (circa EUR 2,18 miljoen). Het bedrijf groeide in alle regio's. De omzet en het resultaat zijn in lijn met de verwachtingen zoals uitgesproken op de Capital Markets Day op 5 juni 2007.

Mamut Business Platform
In 2007 zal Mamut een nieuw concept aan haar 325.000 Europese klanten introduceren: Mamut Business Platform. Dit is een enkel platform dat alle Mamut-toepassingen en hosted diensten met elkaar verbindt, maar ook geschikt is voor nieuwe oplossingen en diensten van partners. Door het lanceren van nieuwe hybride oplossingen die softwaretoepassingen en online diensten met elkaar verbindt, zal de flexibiliteit en functionaliteit voor Mamut-gebruikers vergroot worden.

"Mamut Business Platform is de fundering om binnen drie tot vijf jaar het aantal gebruikers én de inkomsten per gebruiker te verdubbelen. Daarnaast kunnen we hierdoor een bredere combinatie van producten en diensten leveren die inspelen op de wensen en behoeften van onze gebruiker," zegt Hanoa.

Positieve verwachting
Mamut is goed gepositioneerd voor verdere groei en verbetering van de resultaten in alle markten. Het bedrijf blijft zich richten op het bouwen en uitbreiden van strategische allianties met internationale partners in de verschillende markten zodat de distributie van Mamuts producten en diensten wordt verhoogd. De integratie van Active 24 zal het aanbod aan het mkb en consumenten versterken.