Wegener NV

persbericht

Dit is een gezamenlijke openbare mededeling van Koninklijke Wegener N.V. en Mecom Group Plc ingevolge artikel 9b lid 1 Besluit toezicht effectenverkeer 1995 (het "Bte"). Dit is geen openbare mededeling dat een openbaar bod wordt uitgebracht. Dit is een mededeling dat de Autoriteit Financiële Markten (de "AFM") op verzoek van Mecom Group plc en Koninklijke Wegener N.V. nader uitstel heeft verleend met betrekking tot de termijn gedurende welke Mecom Group Plc verplicht zou zijn het bod uit te brengen, in overeenstemming met artikel 9g lid 4 van het Bte.

Apeldoorn, Nederland en Londen, Verenigd Koninkrijk - 16 augustus 2007

Aanbevolen bod door mecom op alle gewone aandelen wegener
- biedingsupdate

In aansluiting op de gezamenlijk persberichten van 8 mei 2007, 16 mei 2007, 7 juni 2007 en 18 juli 2007 met betrekking tot de combinatie van Mecom Group plc ("Mecom") en Koninklijke Wegener N.V. ("Wegener") door middel van een openbaar bod van Mecom op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen in het geplaatste kapitaal van Wegener (de "Gewone Aandelen") tegen betaling per Gewoon Aandeel van een prijs van EUR 17,70 (ex dividend) in contanten of 14,287 gewone aandelen Mecom (ex dividend) (het "Bod"), kondigen Mecom en Wegener gezamenlijk het volgende aan.

Op 18 juli 2007 hebben Mecom en Wegener aangekondigd dat zij verwachtten dat het Bod op 17 augustus 2007 zou worden uitgebracht.

Hoewel het biedingsbericht, waarin de voorwaarden van het Bod zijn vermeld (het "Biedingsbericht") en het prospectus terzake de uitgifte van gewone aandelen Mecom (het "Prospectus") bijna in finale vorm zijn, wordt de definitieve afronding en goedkeuring van het Prospectus bij de United Kingdom Listing Authority alsmede de passporting daarvan thans niet voor 28 augustus 2007 verwacht. In dat verband hebben Mecom en Wegener aan de AFM nogmaals uitstel verzocht van de termijn waarbinnen het Bod dient te worden uitgebracht. Op 16 augustus 2007 is dit uitstel verleend door de AFM. Als gevolg van het verlenen van dit uitstel zal de aankondiging inzake de beschikbaarstelling van het Biedingsbericht en het Prospectus nu uiterlijk op 28 augustus 2007 dienen plaats te vinden.

Verdere mededelingen zullen volgen indien omstandigheden hiertoe aanleiding geven.

Disclaimer

Dit persbericht bevat geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige effecten in het kapitaal van Koninklijke Wegener N.V. Ingeval een dergelijk aanbod wordt gedaan, dan zullen de bijzonderheden daarvan in een biedingsbericht worden uiteengezet, dat alle voorwaarden van het aanbod zal bevatten, inclusief de wijze waarop het aanbod kan worden aanvaard. Het biedingsbericht worden alsdan kosteloos aan alle houders van effecten in het kapitaal van Wegener toegezonden.

Dit persbericht bevat geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige aandelen of andere effecten in het kapitaal van Mecom Group plc en hierop mag niet worden afgegaan, geheel of gedeeltelijk, in verband met het sluiten van enige overeenkomst terzake. Dit persbericht is geen prospectus en houders van certificaten van gewone aandelen in Koninklijke Wegener N.V. dienen geen aandelen in Mecom Group plc te nemen anders dan op basis van informatie in het prospectus en het biedingsbericht die te zijner tijd zullen worden gepubliceerd.

Dit persbericht bevat in het bijzonder geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige aandelen in het kapitaal van Mecom Group plc aan enige persoon in enige jurisdictie waar zo'n aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn en derhalve dienen personen die dit persbericht ontvangen zich op de hoogte te stellen van mogelijk van toepassing zijnde wet- en regelgeving in hun jurisdictie en deze in acht te nemen. In het bijzonder dient dit persbericht niet vanuit of in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Italië of Japan te worden verspreid. Indien een bod wordt gedaan, zal het niet direct of indirect worden gedaan vanuit of in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Italië of Japan.

Dit persbericht verschijnt eveneens in het Engels. Dit is geen letterlijke vertaling van het Engelstalige persbericht. Bij verschillen prevaleert de Engelse versie.


-----------------------

---- --