Van Iersel/Wesselink azen op NK-titel beachvolleybal


talententeam vindt de weg naar de top

DEN HAAG, 20070815 -- Marleen van Iersel(19) en Marloes Wesselink(20) maken aankkomend weekeinde (16 tot en met 19 augustus 2007) de meeste kans om beachvolleybalkampioen van Nederland te worden bij de dames. Tijdens het NK op het Scheveningse strand hebben Marleen en Marloes veruit de meeste ervaring om in aanmerking te komen voor de nationale titel.

Afgelopen zondag lieten Marleen van Iersel en Marloes Wesselink voor het eerst zien dat ze klaar zijn voor het grote werk. Hun derde plaats tijdens de `Dutch Masters' van de Europese beachvolleybaltour(CEV), betekende hun eerste podiumplek in een serieus seniorentoernooi.

Vorig jaar moesten de beachtalenten het nog doen met een vierde plek op het NK. Vanwege het uiteenvallen van een aantal damesteams die toen het podium bezetten, en de afmelding van het team van Kadijk/Mooren, lijken Marleen en Marloes nu de weg vrij te hebben om de NK titel op hun naam te schrijven.

Marloes Wesselink: "Als we in deze vorm blijven, maken we zeker kans op de eerste plaats. Maar de andere talententeams moeten we trouwens ook niet onderschatten". Hiermee doelt Wesselink onder andere op het team Remmers/Stiekema dat onlangs nog wereldkampioen werd bij de jeugd onder 19 jaar.

Het NK beachvolleybal vindt plaats van 16-19 augustus in en rond het Beach Sport Stadion in Scheveningen.





Team VanIersel / Wesselink