Vitaminstore verdrievoudigt van 7 naar 21 winkels


HAARLEM, 20070817 -- Vitaminstore breidt uit van 7 naar 21 winkels door de zeer recente overname van Body Vitaal. Hiermee is Vitaminstore in één klap de grootste keten van vitaminespeciaalzaken in Nederland geworden. Door de overname zet Vitaminstore een belangrijke stap naar de gewenste landelijke dekking.

Vitaminstore is opgericht in 1995 door Alain Vermeulen en Koert Otten. Na hun studie zagen zij een groeiende vraag naar vitamines en sportvoeding en begonnen de groothandel Innovital. In 1998 openden zij hun eerste winkel in Amsterdam Osdorp. In de jaren erna kwamen er nog zes winkels bij. Ook via www.vitaminstore.nl zijn zij sinds 2000 actief. Het is één van de eerste grote webwinkels van Nederland.

Vorig jaar is het concept van Vitaminstore volledig doorgelicht. Dit leidde in september 2006 tot de opening van een nieuwe conceptstore in Leidschendam. Door de heldere kleurkeuze en overzichtelijke indeling in de categorieën als health, sports en beauty vindt de consument nu sneller haar weg in de winkel. De combinatie van een breed hoogwaardig assortiment en medewerkers die een deskundig en persoonlijk advies kunnen geven vormt het concept van Vitaminstore. Direct vanaf het begin is het een groot succes.

In die periode ontstond ook het eerste contact met Body Vitaal over verdere commerciële samenwerking. 'De combinatie van Vitaminstore en Body Vitaal is zeer aantrekkelijk omdat beide formules dezelfde markt benaderden en nog niet in elkaars buurt zaten. Helaas ging de centrale Body Vitaal organisatie recentelijk failliet. `Door snel handelen heeft Vitaminstore vier "eigen" winkels van Body Vitaal kunnen overnemen en hebben 10 franchisenemers besloten zich bij ons aan te sluiten', aldus commercieel directeur; Alain Vermeulen.

Algemeen directeur Koert Otten vervolgt: `Dit is een belangrijke stap naar het realiseren van landelijke dekking en het vergroten van onze inkoopkracht. In de markt van voedingssupplementen zijn nog geen sterke ketens actief. Dit lijkt op de situatie van de parfumerie 20 jaar geleden. Ook zij boden een hoogwaardig assortiment met een goed advies en ontstegen zo de drogisterij. Omdat gezondheid steeds belangrijker wordt, voorzien wij een duidelijke groei in de vraag naar voedingssupplementen verkocht in winkels met veel expertise. Door een continue opleiding van de winkelmedewerkers en het intensief volgen van de markt, blijft Vitaminstore up-to-date met haar kennis van producten, van de markt en van de specifieke behoeften van de klant'.