Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nieuwe internationale enkelspanwedstrijd in Hongarije

30/05/2007

Kisber (Hun), 30 mei 2007
Van 16 tot en met 18 augustus wordt er in het Hongaarse Kisber voor het eerst een internationale menwedstrijd voor enkelspan paarden georganiseerd. De organisatie wil zich kandidaat stellen voor het WK in 2010 en nodigt alle enkelspanrijders uit deel te komen nemen aan deze `mini-WK'.

Het wedstrijdterrein is gloednieuw en telt acht hindernissen, ontworpen door internationaal parcoursbouwer Christian Jseli. De hindernissen, waaronder een waterhindernis en een brug, bevinden zich op stevige grasvelden. Er is een nieuwe dressuurring aangelegd en er is een all weather en een gras oefenring beschikbaar.

De organisatie stelt 8000 euro aan prijzengeld beschikbaar. Verder is alles gratis (stalling, ontbijt, lunch en diner en drinken) voor iedere menner en groom. De organisatie biedt tevens gratis accommodatie voor 4 menners per land.

Kisber staat bekend om zijn warmbloedpaardenfokkerij. Zo reed de Hongaarse vierspanrijder Laszlo Juhasz in 1984 met Kisber-paarden en ook tweespanrijder Zoltan Lazar nam eerder op hoog niveau deel met paarden van dit ras.
De deelnemers worden gehuisvest in een schitterende, pas gerenoveerde accommodatie inclusief zwembaden, jacuzzi, fitness centrum, uitstekende douche-en toiletvoorzieningen, indoor manege, ruime stallen, etcetera.

Het vraagprogramma is nog niet beschikbaar, maar u kunt zich alvast aanmelden bij de KNHS afdeling Topsport, Marit Geurtsen: m.geurtsen@knhs.nl