Ingezonden persbericht


Persbericht:

Topkoks in openlucht aan het werk op het Noorderzonfestival

Houdt u van goed eten, in al zijn betekenissen?
Dan moet u het Groningse Noorderzonfestival in augustus meemaken. De Zaai-Ster, een biologische groothandel van verswaren, zorgt daar voor een primeur. De Zaai-Ster nodigde immers topkoks uit om elke avond een driegangenmenu met louter regionale producten te bereiden voor de festivalgasten. De koks kiezen de ingrediënten voor al dat lekkers uit een nieuw merk: Puur Noord Nederland, dat het beste biologische van de regio bundelt. Een selectie: harder, duurzaam gevangen vis uit de Noordzee, Machedoux-kaas uit het Groningse Westerkwartier of lamsvlees van De Oorsprong uit Noordlaren. Topkoks zoals Dick Soek van restaurant Schathoes Verhildersum in Leens en Jelle Huitema van Jufferen Lunsingh in Westervelde gingen vol enthousiasme in op het voorstel.

Regionale producten hebben vele voordelen: ze zijn verser en smaken daardoor beter, ze zijn er in vele soorten en maten, ze zijn authentiek en door beperking van de vervoerskilometers ontlasten ze het milieu.

Puur Noord Nederland is een merk van biologische, verse producten met duidelijke regionale, ambachtelijke kenmerken. Puur Noord Nederland staat voor authenticiteit, kwaliteit, streekgebondenheid. Puur Noord Nederland gaat over smaak, versheid, beperking van de vervoerskilometers, duidelijkheid over afkomst en de toestand op het land. Puur Noord Nederland is een transparant en inzichtelijk voedselmerk.

U vindt het Puur Noord Nederland-paviljoen met de topkoks op het Noorderzonfestival, van 16 tot en met 26 augustus in het Noorderplantsoen in Groningen. Bent u geïnteresseerd in meer informatie of een programma? Stuur ons dan een mail (infol@zaai-ster.nl), en wij bezorgen u later onze informatiebrochure en het adres van onze website.