Première theatrale rondvaart Abel


theater op een varend monument

GRONINGEN, 20070802 -- Different Trains speelt tijdens theaterfestival Noorderzon de première van de theatrale rondvaart Abel. Voorstellingen van 16 t/m 25 augustus 2007, dagelijks om 21.30 uur. Tijdens theaterfestival Noorderzon gaat Abel in première. Een voorstelling op een oude sleepboot en een reis naar onbekende terreinen voorbij de binnenstad. Onderweg wordt met tekst, beeld en muziek het levensverhaal van zeeman Abel gestript. Je wordt meegevoerd in een steeds meer vervreemdend en abstracte wereld. Uiteindelijk moet Abel in een sinister, verlaten oord brokstukken van zijn leven achter laten om verder te kunnen.

Different Trains stond eerder op Noorderzon met Dag Nacht Dierentuin en Different Trains. Hier werd in een kleine ruimte een wereld gebouwd met beelden, muziek, verhalen en geluid.

Met Abel volgt een nieuwe stap in de ontwikkeling van dit jonge collectief en waagt het zich aan een grote locatietheatervoorstelling. Hierbij wordt de vaste kern, bestaande uit Kasper Peters ( dichter/acteur), Richard Neef(VJ, beeldkunstenaar) en Floris Maathuis (techniekfreak) bijgestaan door Theo de Groot (regie), Hansko Visser (muziek) en Henk Kraayenzank (coach, oude rot in het theatervak).

Al deze inbreng wordt gecombineerd tot een poëtische boottocht, beginnend in de veilige, vertrouwde binnenstad en langzaam afglijdend naar verre, onbekende oorden.

Different Trains is in 2004 als vriendencollectief ontstaan en gaat sinds 2005 als stichting door het leven. Ze wil vanuit bijzondere invalshoeken mensen naar de wereld laten kijken. Het werk heeft als gemeenschappelijk kenmerk dat het meer bijzondere belevingen zijn dan voorstellingen. De ruimte wordt naar onze hand gezet en de bezoeker bevindt zich middenin wat gebeurt.

Vanaf de rommelige en chaotische geboorte van Different Trains op Noorderzon 2004 het collectief steeds een stukje georganiseerder en professioneler geworden. Wat dit jaar heeft geresulteerd in twee nieuwe kleine voorstellingen, vele optredens op zomerfestivals en natuurlijk Abel.

Different Trains maakte de volgende voorstellingen: De debuutvoorstelling `Different Trains', een driedimensionaal hoorspel, `Dag Nacht Dierentuin', een zintuiglijke voorstelling over keuzes, `De Vloeibare woordenwinkel' een aanstekelijke mix van drank en poëzie en `De balie', een winkel in vooroordelen en `de Getemde Wolk', een manipuleerbare regenwolk.

Voorstellingen en installaties van Different Trains stonden o.a. op Noorderzon, Oerol, Boulevard, Valkhof Affaire, Cultura Nova, festival Etcetera, festival de Beschaving, Vera, de Puddingfabriek en in galerie P/////kt.

www.differenttrains.nl

www.noorderzon.nl/index.php?speech=nl&progid=52





Ingezonden persbericht