Ingezonden persbericht


Persbericht Revolver Magazine
zondag 12 augustus 2007, 14.00 uur

Maandblad voor volwassen popliefhebber op 30e sterfdag Elvis Presley in de winkel

Herboren Revolver Magazine voor Jan Smeets

Jan Smeets heeft het eerste exemplaar van het herboren Revolver Magazine in ontvangst genomen. Smeets kreeg de nieuwe editie van Revolver overhandigd tijdens de eerste editie van Pinkpop Classic op zaterdag 11 augustus. Ten overstaan van 8500 bezoekers liet hoofdredacteur Tjerk Lammers het publiek vanaf het podium weten dat Revolver Magazine is gemaakt voor deze 'jongens en meisjes'. Revolver Magazine verschijnt vanaf donderdag 16 augustus als maandblad. Dat het blad voor de volwassen muziekliefhebber voor de uitreiking van de vernieuwde Revolver uitgerekend voor Neerlands festivalvader Jan Smeets heeft gekozen, mag op zich geen verrassing heten. Er zijn tenslotte maar weinig mensen die meer hebben betekend voor de ontwikkeling van de rockmuziek in Nederland.

Vaste abonnees van Revolver Magazine ontvangen de nieuwe editie, inclusief de CD 'Evis Leeft!', na het weekend in de brievenbus. Vanaf donderdag 16 augustus, de dertigste sterfdag van Elvis Presley, zal Revolver Magazine vervolgens in een verhoogde oplage van 28.000 exemplaren via 3000 verkooppunten verkrijgbaar zijn in Nederland en België. In een gezamenlijke LiveXS en Revolver-stand ging de negende editie van Revolver Magazine exclusief voor de Pinkpop Classic-ganger in de voorverkoop. Optredende acts als Wishbone Ash, Steve Harley & Cockney Rebel en Marillion deden een drukbezochte signeersessie.

Eind mei werd bekend gemaakt dat twee uitgevers, Mark Postema van Musicmaker en Klaas Leegwater van LiveXS/ALLXS BV achter de doorstart zitten van Revolver Magazine. Door deze nauwe samenwerking ontstaat een uitgeefcombinatie die maandelijks meer dan 150.000 tijdschriften voor muzikanten en muziekliefhebbers uitbrengt.

In het korte bestaan van Revolver, dat een geesteskind is van hoofdredacteur Tjerk Lammers, wist het blad uit te groeien tot een van de grootste muziekbladen van Nederland en België. Zakelijke besognes bij de vorige uitgeverij noopten het blad echter om uit te zien naar een nieuwe eigenaar. Die is nu gevonden in de persoon van Mark Postema, uitgever en hoofdredacteur van het muzikantenvakblad Musicmaker. Ook Klaas Leegwater, eigenaar van het gratis popmagazine LiveXS en producent van festivalgidsen voor onder meer Pinkpop en Lowlands, is vanaf het eerste moment bij deze overname betrokken. De beide uitgevers denken met de samenwerking een sterk fundament te bieden voor al hun bladen. Postema: 'Door de bundeling van krachten bereiken we maandelijks ruim 200.000 muziekliefhebbers en muzikanten, wat ons uiteraard vele nieuwe kansen biedt.' Onder leiding van Klaas Leegwater worden binnen ALLXS BV de krachten gebundeld op het gebied van advertentie-exploitatie en zullen de tijdschriften gezamenlijk nieuwe initiatieven op muziekgebied gaan initiëren.

--

Revolver richt zich op fans van de betere pop- en rockmuziek van alle tijden en verschijnt vanaf augustus 10 maal per jaar.

LiveXS Popmagazine is hèt blad voor de bezoekers van popconcerten en festivals en wordt gratis verspreid via de belangrijkste poppodia van Nederland en Belgie.

Musicmaker is Nederlands oudste en meest vooraanstaande vakblad voor de popmuzikant en verschijnt 12 maal per jaar.

--