Ingezonden persbericht


Persbericht
Arcen, 7 augustus 2007

Kleurenpracht in Kasteeltuinen Arcen

Temidden van de prachtige tuinen van Kasteeltuinen Arcen vindt op 17, 18 en 19 augustus de 'Holland Koi Show' plaats. Tijdens dit grootste Koi evenement ter wereld staat het park drie dagen lang geheel in het teken van de Koi en de Japanse cultuur. Naast verschillende Koi met zijn fantastische kleurvariëteiten, verschillende informatiepunten en internationale standhouders zijn er Samoerai zwaardgevechten en Japanse boogschieters.

De Koi is een kweekvariant van de karpersoort Magoi. De Magoi zijn vroeger door Chinezen als voedselvis meegenomen naar Japan. Vooral de Japanse rijstboeren hoog in de bergen begonnen de karper in hun rijstvelden te houden als aanvulling op hun eenvoudige rijstmaaltijden. Zo nu en dan kwamen ze een vis tegen die anders gekleurd was. Met deze kleurvarianten zijn ze verder gaan kweken wat resulteerde in een enorme variëteit aan kleuren en patronen.

Niet alleen mensen genieten van de geweldige kleuren van deze zoetwatervis, ook de Koi zelf ziet kleuren. Ze herkennen mensen dan ook niet alleen aan het geluid van hun voetstappen, maar ook aan de kleur van hun kleren. De grootste Koi is ruim 1.30 meter lang. Het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is veelal te zien aan de buik, die is bij vrouwtjes wat dikker, de mannetjes blijven doorgaans iets slanker. Een volwassen vrouwtje legt ongeveer 100.000 eitjes.

In Kasteeltuinen Arcen zijn verschillende Koisoorten te bewonderen. Zo zitten er onder andere Koi in de Koivijver van de Casa Verde en zwemmen er Koi in de grachten rondom het eeuwenoude kasteel. Tijdens de 'Holland Koi Show' zullen in het Limburgse Arcen de mooiste Koi van Europa aanwezig zijn.

De 'Holland Koi Show' vindt plaats op 17, 18 en 19 augustus in Kasteeltuinen Arcen. Entreeprijzen volwassenen ¤ 12,50, kinderen 4 t/m 14 jaar ¤ 5,00.

Openingstijden: 10.00-18.00

Locatie:
Kasteeltuinen Arcen,
Lingsforterweg 26
5944 BE te Arcen

----------


Ingezonden persbericht