Gemeente 's-Hertogenbosch

08-08-2007
Werkzaamheden A2 Rondweg Den Bosch

Vanwege het inrichten van een toerit en een uitvoegstrook voor werkverkeer staan er twee nachtelijke wegafsluitingen van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus gepland. Verkeer uit de richting Eindhoven kan op de A2 van 22.00 tot 4.00 uur geen gebruikmaken van de afslag Veghel. Verkeer uit de richting Veghel kan van 23.00 tot 5.00 uur geen gebruikmaken van de toerit naar de A2 richting Eindhoven. Als de werkzaamheden dat toelaten, zal de afsluiting later beginnen of eerder eindigen.
Beide verkeersstromen worden omgeleid via de A2 richting Utrecht en de A59 richting Oss. Via afslag Rosmalen wordt het verkeer weer teruggeleid de A59 en de A2 op richting Eindhoven of Veghel.

Start werkzaamheden nieuwe viaducten A2 over Graafsebaan

In verband met het ombouwen van de A2 Rondweg Den Bosch start binnenkort ook het bouwen van nieuwe viaducten over de Graafsebaan. Het huidige viaduct wordt aan weerszijden verbreed. Aan de westzijde (kant `s-Hertogenbosch) komen er twee viaducten bij: één voor de nieuwe parallelbaan richting Eindhoven en één voor de oprit naar de fly-over van Utrecht richting Nijmegen. Aan de oostzijde (kant Rosmalen) komt er een viaduct bij voor de nieuwe parallelbaan richting Utrecht.

Verwijdering geluidsscherm

Voordat InfrA2 met de bouw van de nieuwe viaducten kan beginnen, worden van maandag 20 tot en met vrijdag 24 augustus de geluidsschermen op het huidige viaduct verwijderd. Overdag worden de kolommen gesloopt, 's nachts worden de geluidsschermen (het gedeelte boven de Graafsebaan) gedemonteerd.

Nachtelijke wegafsluitingen

In de nachten van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus, maandag 20 op dinsdag 21, dinsdag 21 op woensdag 22 en woensdag 22 op donderdag 23 augustus is de Graafsebaan afgesloten van 20.30 tot 6.30 uur. Dit vanwege de werkzaamheden aan het geluidsscherm. Er zijn twee omleidingen ingesteld. Vanuit de oostzijde volgt het verkeer de Molenstraat, de Burgemeester Mazairaclaan, de Rodenborchweg en de Empelseweg om via de Bruistensingel aan de westzijde van de A2 te komen. Vanuit de westzijde volgt het verkeer De Grote Elst, om via de Burgemeester Jonkheer Von Heijdenlaan en de Burgemeester Mazairaclaan de Molenstraat te nemen en weer uit te komen op de Graafsebaan.

Heiwerkzaamheden

In de week van maandag 17 tot en met vrijdag 21 september vinden heiwerkzaamheden plaats aan de oostzijde van het viaduct. In het geval van onvoorziene omstandigheden is er een uitloop naar de week daarop. Eind 2007 is de westzijde aan de beurt.

Langdurige verkeersmaatregel

Vanwege alle geplande werkzaamheden is in overleg tussen Rijkswaterstaat en de gemeente de volgende verkeersmaatregel tot stand gekomen: van vrijdag 17 augustus 2007 tot eind 2008 worden de rijstroken op de Graafsebaan ter hoogte van de Industriestraat tot aan de eerste bocht bij Hintham versmald. Er wordt een barrière geplaatst en er mag maximaal 30 km per uur worden gereden. Fietsverkeer en voetgangers worden afwisselend naar één zijde van de weg geleid.

Informatie voor de weggebruiker

Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

- het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);

- teletekstpagina's 730, 731 en 732;

-