Persberichten 17/08 ochtend

Regio, 17-08-2007

Rijnsburg Aanhouding na inrijden op meisje De politie heeft op donderdag 16 augustus, rond 21.10 uur, een 19 jarige Noordwijkse aangehouden op verdenking van het inrijden met haar brommer op een 17 jarig meisje uit Oegstgeest. De twee maakten met elkaar ruzie op de Kerkstraat in Rijnsburg. De Noordwijkse die op dat moment op de brommer zat reed op een gegeven moment in op de Oegstgeestse. De Oegstgeestse raakte geblesseerd aan haar been en belde de politie. Zij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie heeft de Noordwijkse aangehouden. Uit onderzoek naar de brommer bleek dat als gestolen gesignaleerd staat. De bromfiets is in beslag genomen.

Oegstgeest Dronken scooterrijder komt ten val Een 40 jarige man uit Noordwijk kwam vrijdag 17 augustus rond 01.25 uur op het fietspad van de Haarlemmertrekvaart met zijn scooter ten val. Hij was dronken. Uiterlijk leken er geen verwondingen. Voor alle zekerheid werd hij voor een medische controle overgebracht naar het LUMC. Daar kon hij direct weer vertrekken. De politie nam vervolgens van de man een ademanalyse af. De uitslag hiervan was 960 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding voor heling De politie van Leiden heeft een 26 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van heling. Hij werd op woensdagochtend15 augustus op de Breestraat aangehouden, omdat duidelijk te zien was dat het slot van de fiets was afgebroken. Na de aanhouding bleek ook het framenummer weggehaald te zijn en kon de Leidenaar niet duidelijk aangeven van wie hij de fiets gekocht had. Hierop is de man voor heling aangehouden. De politie is echter na het doorzoeken van de aangiftes niet tot de rechtmatige eigenaar gekomen. Mogelijk dat de eigenaar nog geen aangifte heeft gedaan. De zilveren Batavus Lecco (damesfiets) staat zolang nog op het politiebureau.

Voorschoten Politie ontdekt gestolen bromfiets De politie heeft donderdag 16 augustus een op 12 maart in Katwijk gestolen bromfiets ontdekt. Een 24 jarige man uit Voorschoten reed er op. Agenten zagen de man rond 14.00 uur op de Veurseweg door rood rijden en besloten hem op de Karel Doormanlaan daarvoor te bekeuren. Daar ontdekten de agenten dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. De Voorschotenaar werd daarop aangehouden voor diefstal dan wel heling. Hij ontkent die feiten en zegt de bromfiets geleend te hebben. De bromfiets is inbeslaggenomen. De verdachte is na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek.

Alphen aan den Rijn Mogelijke fietsendief aangehouden De politie heeft vrijdag 17 augustus rond 04.15 uur aan de Roerdompstraat een 24 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Een getuige meldde de politie dat hij daar mogelijk bezig was om een fiets te stelen. Met een steen stond hij op een slot van een fiets te slaan. De politie was snel terplaatse en rekende de man in. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Verdachten van auto-inbraak aangehouden De politie heeft donderdag 16 augustus rond 15.40 uur aan de Keerkring drie mannen aangehouden. De drie, een 23 jarige Leidenaar, een 22 jarige uit Pisanzowice (Polen) en een 21 jarige uit Siekierczyn (Polen), hadden geprobeerde in te breken in een auto die op het terrein van een garagebedrijf stond. Een medewerker van het bedrijf ontdekte het drietal en wenkte een in de buurt fietsende agent. Deze liet het drietal, die in een auto wegreden, stoppen. De mannen zijn daarna overgebracht naar het politiebureau waar ze voor het verdere onderzoek zijn ingesloten.

Krimpen aan de Lek Snelheidscontrole De politie heeft donderdag 16 augustus tussen 11.30 en 12.30 uur op snelheid gecontroleerd op de Breekade en de Tiendweg. Negen bestuurders van voertuigen reden harder dan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/h. De overtreders hebben een bekeuring gekregen. De politie zal de controles in het belang van de verkeersveiligheid blijven herhalen.

--- einde berichten ---