Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 17-08-2007

Twee winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond op de St. Jacobsstraat twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Rond 19.05 uur kreeg de politie een melding dat twee personen een diefstal hadden gepleegd in een winkel aan de Mariaplaats. Het tweetal was met een geprepareerde tas de kledingwinkel binnengekomen. Toen zij na enige tijd de zaak wilde verlaten ging het winkelalarm af. Het personeel greep in en wilde de twee mannen controleren. Eén van de mannen gaf een tas met kleding aan een personeelslid waarna beiden snel de winkel verlieten.

Aan de hand van de opgegeven signalementen kon de politie de twee mannen 22 en 32 jaar uit Delft en Rotterdam op de St. Jacobsstraat aanhouden. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de auto van de 32-jarige man nog in de parkeergarage aan het Moreelsepark stond. In de auto trof de politie nog een aantal tassen met kleding aan. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de kleding.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Albert Schweitzerdreef heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een agent op weg naar zijn werk zag op de Albert Schweitzerdreef een automobilist rijden die de gehele weg nodig had om zijn auto onder controle te houden. De bestuurder veroorzaakte meerdere malen bijna een aanrijding. De agent gaf zijn bevinding door aan de meldkamer. De 43-jarige bestuurder uit Utrecht stopte bij zijn woning. Rond 22.40 uur werd de Utrechter in zijn woning aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 820 ug/l uit. De man gaf toe te veel gedronken te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur naar huis gestuurd.

Man valt met brommer

UTRECHT Op de Adelaarstraat vond donderdagavond een ongeval plaats waarbij een man met zijn brommer ten val kwam en gewond raakte.

Een 27-jarige man uit Utrecht reed met zijn Brommer over de Adelaartraat in de richting van de Kaatsstraat. Door getuigen werd gezien dat de man aan het spelen was en met zijn brommer hard wiebelend heen en weer ging. Plotseling kwam de bestuurder ten val met zijn brommer. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Beroving

UTRECHT Op het Lepelenburg vond donderdagmiddag een beroving plaats van een geldkistje voor een goed doel.

Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie een melding dat een jongen getracht zou hebben een geldkistje te stelen bij een kraam voor een goed doel aan het Lepelenburg. Hierbij werd een 20-jarige vrouw geslagen. Ter plaatse bleek dat een tot nu toe onbekende jongen bij de kraam was gaan staan. De jongen riep allerlei vreemde dingen naar de vrijwilligers van de kraam. Om te zorgen dat de jongen wegging werd hij genegeerd door de medewerksters. Op een gegeven moment greep de jongen een geldkistje en wilde met zijn fiets wegrijden. Een 20-jarige vrouw ging achter hem aan en hield hem tegen. Hierbij kreeg zij een klap in haar gezicht waardoor zij gewond raakte. Het kistje werd door de jongen achtergelaten.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen op de Jo Wuthrichlaan een auto-inbreker aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 08.00 uur naar de politie omdat men zag dat een man een inbraak pleegde in een geparkeerde auto aan de Jo Wuthrichlaan. Op weg naar de melding kregen de agenten het signalement van de verdachte door. Tevens gaven de getuigen aan de hij inmiddels ook voor andere autos interesse had. Ter plaatse konden agenten een 36-jarige man uit Utrecht aanhouden. De Utrechter bleek een bekende veelpleger in Utrecht te zijn en had bij twee geparkeerde autos de zijruiten ingeslagen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.