Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Laren (Gld.) - Aanrijding tussen auto's                   |
Een 46-jarige automobiliste uit Bathmen en een 25-jarige bestuurder uit Laren (Gld.) zijn donderdag 16 augustus op de kruising Ooldselaan / Wittendijk in Laren (Gld.) met elkaar in botsing gekomen. De vrouw liep een pijnlijke pols op en werd door een arts ter plaatse onderzocht. De man raakte niet gewond.

De politie werd rond 13.00 uur over het ongeval ingelicht. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw op bovengenoemde kruising geen voorrang heeft verleend en dat de man te hard heeft gereden, waardoor hij een aanrijding niet meer kon voorkomen. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

|     |Teuge - Scooter en auto botsen                            |
Een 19-jarige scooterbestuurder uit Twello en een 21-jarige automobilist uit Vaals zijn donderdag 16 augustus op De Zanden in Teuge met elkaar in botsing gekomen. De scooterbestuurder werd in verband met pijnklachten aan zijn knie door medewerkers van de ambulance ter plaatse onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De melding van het incident kwam omstreeks 12.00 uur bij de politie binnen. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de scooterbestuurder was afgeleid en daardoor te veel naar het midden van de rijbaan reed. De automobilist die hem tegemoet kwam, kon hierdoor een aanrijding niet meer voorkomen. Zowel de scooter als de auto liepen schade op. De automobilist bleef ongedeerd.

|     |Zutphen - Vernieling ruit                                 |
Onbekenden hebben tussen woensdag 15 augustus en donderdag 16 augustus een ruit vernield van een bedrijfspand aan de Nieuwstad in Zutphen. Hiervan is inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De ruit werd tussen woensdagmiddag 14.30 uur en donderdagmiddag 15.30 uur vernield en was 2.50 meter lang en 0.50 meter breed. De politie is op zoek naar tips. Getuigen die informatie over de vernieling hebben, wordt verzocht om contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844.

|     |Laren (Gld.) - Verdachte winkeldiefstal aangehouden       |
De politie heeft donderdag 16 augustus een 25-jarige inwoner uit Laren (Gld.) bij zijn woning aangehouden in verband met diefstal uit een winkel aan de Holterweg in Laren (Gld.) eerder die dag. Hierbij werden een aantal flessen parfum ontvreemd. De verdachte is in verband met het onderzoek ingesloten.

De politie kreeg een melding dat een onbekende man rond half één 's middags een aantal flessen parfum had weten weg te nemen en daarna had weten te ontkomen. De politie stelde een onderzoek in, waarbij door een oplettende getuige bruikbare informatie werd verstrekt. Uiteindelijk kon de verdachte later op de dag bij zijn woning worden aangehouden. In zijn slaapkamer werd een deel van de buit teruggevonden en in beslag genomen. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de officier van Justitie.

Einde berichten
---

bert top 055 - 548 60 58

---- --