Politie Hollands Midden

Datum: 17 augustus 2007

Leiden Aanhouding na huiselijk geweld De politie heeft vrijdagmorgen 17 augustus een 35 jarige man in zijn woning in Leiden aangehouden die zijn 24 jarige vrouw na een echtelijke ruzie meermalen had geschopt en geslagen. Het kind van het echtpaar was hier getuige van. Buren sloegen bij de politie alarm nadat zij de ruzie hoorden. De verdachte is ingesloten en wordt maandag 20 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man zal ook worden aangemeld bij een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Alphen a/d Rijn Nep kunststof inspecteurs gesignaleerd De politie attendeert er op dat er mogelijk nep kunststof inspecteurs actief zijn die bij woningen langs gaan waar kunststof puien zijn geplaatst. Ze zeggen de montage van het kunststof te keuren om installatiebedrijven eventueel te kunnen voorzien van het VKG-keurmerk (Vereniging van Kunstof Gevels). De VKG en de fabrikant hebben daarvoor echter geen opdracht uitgegeven. Mogelijk gaat het om voorbereidende inbraakhandelingen.

Een verontruste bewoner van een woning aan het Haringvliet stelde de politie donderdag op de hoogte dat daar woensdag 15 augustus rond 18.00 uur twee mannen langs waren geweest. De mannen toonden erg veel interesse voor het hang- en sluitwerk en minder voor de montage. Een toegezegd visitekaartje werd niet afgegeven en de naam die hij zei te zijn kende niemand bij de fabrikant en de VKG. Tevens werd daar verteld dat er geen onaangekondigde controles zijn. De bewoner kreeg daardoor het bange vermoeden dat het niet gaat om controle op de montage maar om het voorbereiden van een inbraak.

Het gaat hier om een 40 tot 45 jarige man met een flink postuur, donker blond kort tot middellang krulhaar. Hij droeg opvallende cowboylaarzen en een 35 tot 38 jarige man met een tenger postuur en donker bruin sluik haar.

Bodegraven Politie zoekt twee jongens De politie is op zoek naar twee jongens die op dinsdag 7 augustus rond 20.30 uur op het Raadhuisplein een 16 jarige jongen uit Bodegraven aanspraken. Zij attendeerden de jongen er op dat hij zijn portemonnee verloren was en dat ze er een jongen van ongeveer 17 jaar mee hadden zien weglopen. De Bodegraver is na die ontdekking onmiddellijk gaan zoeken naar die jongen. Later op de avond liep hij nabij een schoenwinkel een jongen tegen het lijf die de portemonnee bleek te hebben. Hij wilde deze wel afgeven, maar dan tegen betaling van een klein geldbedrag. Omdat hij geen geld bij zich had, kreeg hij de pinpas uit zijn portemonnee en pinde bij een bank het geld. Daarna kreeg hij zijn portemonnee terug. De politie startte een onderzoek na de melding van deze afpersing. Tot op heden heeft dit nog geen resultaat opgeleverd. Ook zijn de twee jongens die de Bodegraver op het verlies van zijn portemonnee attendeerden nog onbekend. De politie vraagt hen in verband met het onderzoek om contact op te nemen met de politie in Bodegraven via 0900-8844.

Waddinxveen / Bergambacht Politie ontdekt hennepkwekerijen De politie heeft vrijdagmorgen 17 augustus twee hennepkwekerijen ontdekt. In Waddinxveen was dat op de zolder van een woning aan de Omloop. Daar groeiden 568 hennepplanten. Twee bewoners van het pand, een 44 jarige man uit Voorschoten en een 21 jarige vrouw uit Waddinxveen werden aangehouden. De Voorschotenaar zegt voor de kweek verantwoordelijk te zijn. In een bedrijfspand van de man aan de Burgemeester Uilkenstraat in Bergambacht werd een professionele kwekerij gevonden waar echter op het moment van de instap geen planten groeiden. Er was duidelijk al een oogst geweest en 1.000 lege potten stonden klaar om gevuld te worden. De planten zijn vernietigd en het kweekmateriaal is inbeslaggenomen. Voor de kwekerijen werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft aangifte van de diefstal van de stroom gedaan. De vrouwelijke verdachte is weer op vrije voeten gesteld. De man is overgebracht naar het Huis van Bewaring omdat hij nog een straf van 60 dagen moest uitzitten.

Moordrecht Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft in de avond van donderdag 16 augustus in een woning aan de Sportlaan een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. Er groeiden 143 hennepplanten. De stroom werd afgetapt. Eneco doet daar aangifte van. De politie heeft de planten vernietigd en het kweekmateriaal inbeslaggenomen. De politie trof de kwekerij bij toeval aan. Omdat de 22 jarige bewoner in een naburige regio was opgepakt voor inbraken in vrachtauto's, stelde de politie een onderzoek in de woning in naar eventueel aanwezige van diefstal afkomstige goederen. Daarbij ontdekte de politie de kwekerij. De verdachte zal voor deze zaak ook worden verhoord.

------------------------------------------- einde middagberichten ------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --