Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn- groot aantal snelheidsovertreders bekeurd      |
De politie heeft donderdag 16 augustus op verschillende locaties Apeldoorn in de 50 km-gebieden een snelheidscontrole gehouden met de radar. In totaal werden 1888 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 151 te hard reden.

Op de Zutphensestraat werden 541 voertuigen gecontroleerd, waarvan 28 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur

Op de P.W.A. laan werden 208 voertuigen gecontroleerd, waarvan 26 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur

Op de Kayersdijk werden 1017 voertuigen gecontroleerd, waarvan 92 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur

Op de Jachtlaan werden 122 voertuigen gecontroleerd, waarvan 5 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/uur

|     |Apeldoorn- twee meisjes betrapt op winkeldiefstal         |
De politie van Apeldoorn heeft op donderdagavond 16/8 twee 14-jarige meisjes uit Apeldoorn aangehouden vanwege winkeldiefstal in de Deventerstraat.

Winkelmedewerkers hadden ontdekt dat de beide meisjes vier broeken het pashokje mee in genomen hadden, maar met slechts 2 weer naar buitenkwamen. De dames werden hierover aangesproken, waarop een van hen een tas van zich afgooide en er gauw vandoor ging. Het andere meisje werd overgedragen aan de politie. Zij bekende de diefstal tijdens het verhoor. Het andere meisje werd later thuis door de politie aangehouden. Ook zij bekende de diefstal. In eerste instantie hadden beide meisjes een vals adres opgegeven. Beiden zijn aangemeld bij het jeugdpreventieteam, waarna een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn- hennepkwekerij ontruimd                        |
De politie heeft donderdag 16/8 samen met de Nuon, de brandweer en afvalverwerkingsbedrijf een hennepkwekerij ontruimd aan de Tingietersdonk.

De politie trad de woning binnen, maar trof geen bewoners aan. In twee slaapkamers werden respectievelijk 131 en 96 planten aan. Er bleek sprake van illegale aftap van stroom. Alle planten zijn vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bewoner. De Nuon zal naar verwachting een naheffing opleggen.

|     |Apeldoorn- politie houdt autokraker aan                   |
De politie van Apeldoorn heeft in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus in de Beekstraat een 46-jarige autokraker uit Zutphen aangehouden

Politiemensen troffen de verdachte man met een plastic tas in zijn hand nabij de Hofstraat. Hij droeg een plastic tas bij zich en ging er bij het aanspreken door de politiemensen vandoor. Even later trof men de man in de Beekstraat. In de plastic tas, die de man even daarvoor van zich had afgegooid, troffen de politiemensen twee autoradio's. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. Later die nacht bleek dat er diezelfde nacht aan het Brinkpark drie auto's waren opengebroken. Eén van de eigenaren heeft inmiddels een aangetroffen autoradio herkend. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

|     |Apeldoorn- politie houdt fietsendief aan                  |
De politie van Apeldoorn heeft donderdag 16/8 een 35-jarige inwoner van Apeldoorn aangehouden op verdenking van fietsdiefstal.

Een getuige zag omstreeks 18.00 uur dat de man aan de Oude Beekbergerweg bezig was met het openslijpen van een fietsslot van een redelijk nieuwe damesfiets. Vervolgens fietste de man weg op de fiets en kwam even later zonder fiets terug. De getuige belde de politie die vervolgens de man thuis opzocht en hem confronteerde met het verhaal van de getuige. In de schuur van de man werden resten van een fietsslot aangetroffen. De man is hierop aangehouden en werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende de fietsendiefstal en is ingesloten.

|     |Apeldoorn - Tweetal ingesloten na diefstal en bedreigingen|
De politie heeft vrijdagmorgen 17 augustus twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en bedreiging van de winkeleigenaar. Eén van de verdachten raakte gewond en kon worden aangehouden nadat hij min of meer klem zat in de opening van een verbroken ruit in de flat aan de Gentiaanstraat

De mannen namen rond 10.00 uur kledingstukken weg uit een winkel in het winkelcentrum aan het Operaplein. Eén van hen, een 26 jarige man uit Amersfoort, kon door de gewaarschuwde politie in het winkelcentrum worden aangehouden. Hij bleek kort daarvoor in bezit van een plastic tas met ontvreemde kledingstukken. De tas was hem door een getuige afgenomen. De andere man, een 24-jarige Apeldoorner, sloeg te voet op de vlucht, nadat hij als betrokkene bij de winkeldiefstal ook de eigenaar van de kledingzaak buiten het winkelcentrum nog had bedreigd met een scherpe saté-pen. Hij werd na een zoekactie op aanwijzingen van omwonenden aangetroffen op de 8e etage van een flat aan de Gentiaanstraat, waar hij min of meer klem zat tussen de scherpe glassplinters van een verbroken ruit, waardoor hij een woning wilde invluchten. De politie kon hem uit zijn benarde positie verwijderen en aanhouden. Hij bleek bloedende wonden te hebben opgelopen, waarvoor een ambulance ter plaatse kwam. De man is na behandeling in het ziekenhuis op het politiebureau ingesloten.

Einde berichten
---

bert top 055 - 548 60 58

---- --