Ingezonden persbericht


(pic)
(pic)'s-Hertogenbosch

PERSBERICHT
LET OP: EMBARGO TOT VRIJDAG 17 AUGUSTUS 2007, 20.00 UUR

(pic)

's-Hertogenbosch, 15 augustus 2007

Toch onderscheiding voor Renée Spermon

Renée Spermon-Marijnen ontvangt de D.U. Stikker plaquette, een hoge onderscheiding binnen de VVD. Zij krijgt deze uit handen van een lid van het VVD-hoofdbestuur voor haar lange en indrukwekkende staat van dienst. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 17 augustus rond 20.00 uur tijdens de jaarlijkse barbecue bij statenlid Jan Verhoeven in Bergeijk. Adres: Fressenvenweg 7. Pers is van harte welkom.

Bij het afscheid van Statenleden op 14 maart 2007 werden diverse koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Renée Spermon zou zeker in aanmerking zijn gekomen echter, een enkele boete voor te hard rijden stond een waardering door Hare Majesteit in de weg. Bestuur en fractie van 's-Hertogenbosch, waar Renée jarenlang actief is geweest, vroegen aan het hoofdbestuur van de VVD om Renée toch op passende wijze te eren.

Haar betrokkenheid begon in 1977, 30 jaar geleden, toen zij als penningmeester was in het bestuur van de afdeling Berlicum. Zij stond aan de wieg van de oprichting van de VVD in Sint-Michielsgestel. Zo'n 20 jaar later werd zij op provinciaal niveau actief; binnen het fractiebestuur en als lid van de VVD-fractie van Provinciale Staten. Tegelijkertijd was zij penningmeester van het bestuur in 's-Hertogenbosch. Haar betrokkenheid is breder dan alleen de politiek: gedurende vijf jaar was zij lid van de VNG-commissie, lid van de VVD Partijcommissie en o.a. bestuurslid van het Integraal Kankercentrum Zuid. Deze opsomming is bij lange na niet volledig. Haar complete c.v. treft u in de bijlage aan. Duidelijk is dat zij op uitzonderlijke wijze en gedurende minstens 30 jaar voor de VVD maar ook maatschappelijk zeer actief is geweest.

Einde persbericht