Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 178

datum: 19 juli 2007

Voor veilig verloop van Latijns-Amerikaans Caribische festival op 18 en 19 augustus

Fietsen stallen buiten de binnenstad tijdens Dias Latinos

Tijdens het populaire Latijns-Amerikaans Caribische festival Dias Latinos is het hart de Amersfoortse binnenstad verboden terrein voor fietsen. Door de grote toeloop van bezoekers aan het evenement kunnen gestalde fietsen obstakels vormen voor mensen én hulpdiensten.

Bezoekers kunnen hun fietsen stallen aan de rand van het centrum en lopend de optredens bereiken. Daarvoor worden op diverse locaties extra fietsenrekken geplaatst. Ook kunnen de gratis, bewaakte en overdekte fietsenstallingen worden gebruikt. Met dranghekken en toezichthouders worden fietsers geweerd.

Op 18 en 19 augustus 2007 zal in Amersfoort voor de 11e keer het Latijns-Amerikaans Caribische festival Dias Latinos plaatsvinden. Het evenement kent zo'n 100.000 bezoekers en heeft door zijn unieke opzet inmiddels een enorme bekendheid gekregen. Ook dit jaar is de gehele middeleeuwse binnenstad gereserveerd voor dit gratis te bezoeken festival. Op zeven pleinen en straten vinden de optredens plaats.

Het festival leidt tot grote bezoekersstromen in het centrum. Bij eventuele calamiteiten is het van belang dat hulpdiensten ruim baan hebben om het centrum te bereiken. Daarom heeft de gemeente in overleg met de organisatie besloten de fietsen uit het centrum te weren. Dat komt ook de doorstroming van bezoekers richting de optredens ten goede.

De afsluiting geldt op zaterdag van 13.00 Žs middags tot 1.00 uur Žs nachts en op zondag van 13.00 uur Žs middags tot 22.00 uur Žs avonds. Tussen de Westsingel, de Zuidsingel en de Weversingel is de toegang voor fietsers geblokkeerd. Extra fietsenrekken worden geplaatst op de Varkensmarkt, op de hoek Varkensmarkt/Zuidsingel, bij de Kamperbinnenpoort, op de Weverssingel (bij Expert/Van Loon) en op de Nieuweweg.

De bewaakte, overdekte en gratis fietsenstallingen zijn: . Kamperbinnenpoort , op zaterdag open tot 01.30 uur, op zondag tot 22.30 uur . Sint Jorisplein/Hellestraat, op zaterdag open tot 01.30 uur, op zondag tot 22.30 uur . Amicitia, op zaterdag open tot 01.30 uur, op zondag tot 22.30 uur

Informatie: Herman Wiersema, communicatieadviseur Concernstaf (CST), h.wiersema@amersfoort.nl of 06 52 53 55 41.

---- --