Digitale Gemeente Houten

Onderdoor afgesloten wegens sloopwerk

donderdag 26 juli 2007 - Bron: ProRail

Van zaterdagavond 18 augustus 20.15 uur tot zondagochtend 19 augustus 08.30 uur wordt het Onderdoor, ter hoogte van het spoorviaduct, volledig afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is noodzakelijk voor de sloop van het westelijke deel van het spoorviaduct. De sloopwerkzaamheden zijn onderdeel van de werkzaamheden voor de verdubbeling van de spoorbaan van twee naar vier sporen. De sloop zorgt voor aanzienlijke geluidsoverlast.

Werkzaamheden
Op zaterdag 18 augustus starten de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het viaduct. Vanaf 17.00 uur wordt het Onderdoor gedeeltelijk afgesloten. Na sluitingstijd van alle winkels wordt om 20.15 uur het Onderdoor volledig afgesloten. Zondagochtend is het Onderdoor weer open vanaf 8.30 uur. De werkzaamheden worden in de nacht uitgevoerd omdat het Onderdoor dan volledig kan worden afgesloten. Het is daardoor mogelijk de sloop met groot materieel uit te voeren, waarmee het werk sneller en met minder geluidsoverlast kan worden gedaan. Voor de sloop worden twee kranen ingezet met daaraan een soort betonknipper die het beton afknipt.

Van oost naar west tijdens afsluiting
Tijdens de afsluiting worden twee pendelbussen ingezet om mensen van de oost- naar de westzijde van het spoor te brengen en vice versa. De pendelbussen rijden op zaterdagavond van 20.15 tot 00.00 uur en op zondagochtend tussen 07.00 en 08.30 uur. Er is een opstapplaats aan de Randhoeve ter hoogte van het tijdelijke perron en een achter de C1000 ter hoogte van de taxistandplaats.

Fietsers wordt aangeraden om tijdens de afsluiting gebruik te maken van de Vlierwegtunnel of de spooronderdoorgang bij Rondweg Noord.

Geluidsoverlast
De verwachting is dat de sloop gedurende de gehele nacht van 18 op 19 augustus aanzienlijke geluidsoverlast veroorzaakt.

Reserve weekend
Mocht door onvoorziene omstandigheden de sloop in de nacht van 18 op 19 augustus geen doorgang kunnen hebben, dan schuift de gehele planning door naar de nacht van 25 op 26 augustus.

Meer informatie en standaard werktijden
Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. De standaardwerktijden aan het spoor zijn van maandag tot en met vrijdag van 07.00 19.00 uur. Indien er vragen zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel 030 6392 611 (tijdens kantoortijden) of naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000 (buiten kantoortijden).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).