Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Tweelingzusters Bensdorp spelen simultaan tegen tweelingen

Op zaterdag 18 augustus zal er op het Max Euweplein in Amsterdam een bijzondere simultaan worden gespeeld. De tweelingzusters Marlies en Laura Bensdorp nemen het op tegen twintig andere schakende tweelingen, die in de leeftijd variëren van zeven tot 65 jaar. Tien tweelingen behoren tot de leeftijdscategorie van zeven tot twaalf jaar. Voor hen heeft Artis een bijzondere prijs ter beschikking gesteld. Het Holland Casino looft een prijs uit voor de tweelingen boven achttien jaar. De bijzondere simultaan begint om 13.00 uur.

Marlies en Laura Bensdorp behoren beiden tot de nationale vrouwentop. Ze deelden twee jaar geleden de Nederlandse titel bij de meisjes tot twintig jaar en hebben enkele keren samen aan het Nederlands vrouwenkampioenschap deelgenomen.

Dit speciale evenement maakt deel uit van het schaakfestival dat op 18 augustus plaatsvindt op het Max Euweplein. Liefst acht sterke (groot)meesters spelen in de open lucht tegen enkele honderden deelnemers. De opening wordt verricht door de Amsterdamse sportwethouder Carolien Gehrels en er is een feestelijke omlijsting. Het festival duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via euwemec@xs4all.nl. Kijk ook op de website van het Max Euwe-Centrum.

---