Gemeente Lingewaard


Afsluiting Stadswal Huissen

De rotonde op de Stadswal begint al aardig vorm te krijgen. De vakantie periode is voorbij en de aannemer is weer in volle gang om het werk te voltooien. Om het resterende werk af te maken wordt zaterdag 18 augustus a.s. en in het weekend van 1 en 2 september de Stadswal vanaf de Gochsestraat tot aan de Huismanstraat in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer.

Het verkeer wordt op deze dagen omgeleid via de Gochsestraat en Huismanstraat. Tijdens deze drie dagen wordt de rotonde inclusief de aanliggende rijbanen van de Stadswal geasfalteerd en wordt de nieuwe belijning aangebracht. De rijbaan wordt voorzien van geluidsreducerend asfalt.

Daarnaast zullen de fietspaden in de Stadswal (Gochsestraat Huismanstraat) in etappes worden herstraat. De oude tegels worden vervangen voor nieuwe tegels, zodat het fietscomfort op deze drukke route verhoogd wordt. De fietsers zullen via bebording plaatselijk omgeleid worden.

Zoals de planning er nu uitziet zal half september de rotonde en de aanliggende rijbanen van de Stadswal weer open zijn voor het verkeer. Fietsers kunnen dan nog enige hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de fietspaden, maar deze werkzaamheden zijn uiterlijk 21 september gereed.