Reumapatientjes rijden mee in grootste Ferrari tocht van Nederland

14/08/2007 10:27



Reumafonds



Jeugdreumapatiënten rijden mee in grootste Ferraritocht van Nederland

Utrecht - De hele dag met een Ferrari meerijden,
de chauffeur vertellen waar je rechtsaf en linksaf wilt én dan ook nog eens een stuk op zeer hoge snelheid met zo'n bolide over de start- en landingsbaan van Rotterdam Airport. Op zaterdag 18 augustus rijden meer dan 100 Ferrari's achter elkaar (onder begeleiding van de politie) door de provincies Utrecht en Zuid Holland met reumapatiëntjes uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis als bijrijder. Met behulp van vlaggen geeft televisiepresentator Bavo Galema het startsein.

Het is een bijzonder initiatief van Ferrari Club Nederland die de zogenaamde Doe een Plezierrit dit jaar voor de 5e keer organiseert in samenwerking met Stichting Doe Een Wens. Doel is om chronisch zieke kinderen tussen de 10 en de 18 jaar de dag van hun leven te bezorgen. Meer dan 100 Ferrari's rijden mee die eigendom zijn van enthousiaste clubleden. Ook de ouders van de kinderen genieten van deze dag. Zij reizen de gehele dag mee in een aantal bussen en zijn te gast op alle locaties die worden aangedaan.

Puzzelrit
De 'avonturiers' waaronder ook veel meisjes, worden 's ochtends opgehaald bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In elke Ferrari rijdt een kind mee als bijrijder. Er volgt naast een puzzelrit een mooie rit door de provincies Utrecht en Zuid Holland. Op de start-en landingsbaan van Rotterdam Airport wordt eventjes met volle snelheid gereden. Bijrijders, begeleiders en medische staf volgen met bussen. Eindbestemming van de rit is Ahoy Rotterdam waar een uitgebreid programma is voor iedereen in het kader van het evenement RaceSalon, waar op 17 en 18 augustus Formule 1 en de top uit de autowereld aanwezig is. Rijders en gastkinderen maken zelf ook nog onderdeel uit van het programma.