Rectificatie: zie reactie op dit bericht, onderaan.
Deelgemeente Charlois Rotterdam

Honderd Ferraris bij Ahoy

Zaterdagmiddag 18 augustus aanstaande sieren maar liefst honderd Ferraris het voorplein van sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy. De Ferrari Club Nederland biedt die dag 100 leukemiepatiëntjes(*) een bijzondere dag.

's Ochtends worden de kinderen in Ferraris opgehaald bij Medisch Centrum Utrecht; de ouders reizen per bus met hen mee. De tocht voert eerst naar Rotterdam Airport, waar de Ferraris racen op de start- en landingsbaan. Speciaal hiervoor wordt het vliegverkeer tijdelijk stilgelegd. Daarna vertrekt de stoet naar Ahoy, waar ze om ongeveer 14.00 uur aankomen. Dan rijden de autos met de kinderen hal 3 van het Ahoycomplex binnen om langs de tribune weer naar buiten te rijden, waarna de autos gestald worden op het voorterrein. De kinderen bezoeken dan RaceSalon, een racesportevenement, dat in dat weekend in Ahoy wordt gehouden.

(*) Reactie Anita van der Louw 19-8-2007:

Helaas staat er een grote fout in dit artikel. Deze dag was niet voor 100 leukemiepatiëntjes, maar wel voor 100 kinderen met jeugdreuma. Onze dochter was een van de deelneemsters aan deze geweldige happening. In samenwerking met oa de JIA, de vereniging voor ouders met kinderen die reuma, is deze dag georganiseerd.