Zoek een haas voor Humberto Tan

15/08/2007 12:47



Randstad Nederland



PERSBERICHT

Diemen, 15 augustus 2007

Zoek een haas voor Humberto Tan
Bijzondere werving- & selectieopdracht voor Randstad Search & Selection

Randstad Search & Selection staat voor een bijzondere en ludieke taak: het werven en selecteren van een 'haas' die de bekende TV-presentator Humberto Tan dit najaar begeleidt bij het lopen van de marathon van Beijing op 21 oktober. Tijdens een speciale selectiedag op zaterdag 18 augustus in het Olympisch Stadion in Amsterdam kiest een team van werving & selectieconsultants van Randstad samen met Nederlandse toptrainers en -sporters vijftien aspirant-hazen uit ruim 200 kandidaten. Humberto Tan gaat na de selectiedag met deze kandidaten trainen om op 30 augustus te bepalen wie met hem de marathon van Beijing loopt.

De actie is een gezamenlijk initiatief van Randstad Search & Selection en Radio 538. Zeven weken lang is Humberto Tan de gastpresentator van het populaire radioprogramma 'Evers Staat Op'. Tijdens deze periode bereidt de presentator zich ook voor op de marathon in de Chinese hoofdstad. Hij is niet alleen op zoek naar een sportieve kandidaat met uitstekende loopkwaliteiten. De haas moet voor de presentator tevens een trainingsmaatje en persoonlijke begeleider worden die mentale steun en coaching geeft tijdens de ruim 42 loodzware kilometers.

Selecteren 200 aspirant-hazen
De consultants van Randstad Search & Selection selecteren in de aanloop naar het evenement op 18 augustus in het Olympisch Stadion ruim 200 aspirant-hazen uit de meer dan 600 aanmeldingen die via www.radio538.nl en www.randstad.nl/hazenjacht zijn binnengekomen. De selectiedag in het Olympisch Stadion krijgt een ludiek karakter. De selectie vindt plaats op basis van een serie opmerkelijke tests en clinics waarin elke haas kan laten zien wat hij in zijn mars heeft. Er zijn onderdelen als een hardloopclinic onder leiding van oud-olympiër Marko Koers, 'Tempo Lopen' met een geblinddoekte partner onder begeleiding van Chinese trommelaars en 'Wedstrijdcatering' waarbij deelnemers moeten aantonen dat ze goed met bekertjes, hapjes en sponzen kunnen lopen. Tien topsporters en oud-Olympiërs zoals sprinter Troy Douglas, Mijntje Donners (hockey), Stephan Veen (hockey) en judoka Eelco van der Geest begeleiden de aspirant-hazen.

De samenwerking tussen Randstad en Radio 538 wordt voortgezet tot en met de Olympische Spelen 2008 in Beijing. Radio 538-corifee Edwin Evers zal vanaf de Spelen voor de vijfde keer zijn programma live presenteren.

Specialist in werving en selectie
Randstad Search & Selection is specialist in werving en selectie voor vaste functies op hbo- en academisch niveau en maakt deel uit van Randstad, de grootste HR-dienstverlener in ons land. Randstad is sinds 1997 Partner in Sport van NOCNSF. Als Partner in Sport van NOCNSF steunt Randstad de topsport en breedtesport in Nederland. Een belangrijk onderdeel van dit bijzondere partnerschap is Randstad Carrière Coaching, waarbij topsporters worden begeleid bij het vinden van een goede balans tussen topsport en hun maatschappelijke carrière. Zo zijn in de afgelopen tien jaar ruim 1.600 sporters begeleid, onder meer door opleidingen (Randstad Topsport Academie), stages en loopbaanbegeleiding tot flexibel werk aangepast aan het wedstrijd- en trainingsschema. Ook de topsporter die gestopt is met zijn actieve topsportcarrière kan rekenen op de steun van Randstad, met het Randstad Transitie Traject.

Randstad Nederland
Met ruim 2.700 medewerkers verspreid over zo'n 300 vestigingen neemt Randstad Nederland al meer dan 45 jaar een vooraanstaande plaats in als dienstverlener op de arbeidsmarkt. Randstad is van mens en werk en houdt zich bezig met diensten op het gebied van in-, door- en uitstroom van personeel. In Nederland is Randstad marktleider op het gebied van het ter beschikking stellen van arbeid: uitzenden, detacheren en werving en selectie in veel verschillende branches en voor verschillende functiegroepen. Voor een aantal specifieke branches en functiegroepen hebben wij specialisaties opgericht. Onder andere voor bouw, contactcenters, gezondheidszorg of secretarieel. Daarnaast hanteert Randstad de labels Randstad HR Solutions en Randstad Search en Selection. Randstad HR Solutions biedt advies en ondersteuning bij de inrichting en realisatie van de organisatie met onder andere diensten als outplacement, reïntegratie, assessments, salarisverwerking en outsourcing van HR-taken. Randstad Search & Selection is een specialist in werving en selectie voor vaste functies op hbo- en academisch niveau. Voor meer informatie over Randstad Nederland: http://www.randstad.nl/. Randstad Nederland maakt onderdeel uit van Randstad Holding nv.