Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

18 en 19 augustus
zal in Amersfoort voor de elfde maal het festival DIAS LATINOS
plaatsvinden.

Het is weer zover! 2 dagen lang, 18 en 19 augustus 2007, is Amersfoort weer in tropische sferen! De Latijns-Amerikaanse- en Caribische dans en muziek zullen weer hun stempel drukken op de binnenstad. Diverse podia staan weer opgesteld op de pleinen en de straten van Amersfoorts pittoreske binnenstad.

De Caribische, Argentijnse en Braziliaanse muziek en dans, en uit vele andere landen uit Latijns Amerika geven de toon aan in Amersfoort. Ruim 40 optredende dans- en muziekgroepen bepalen de warme sfeer op dit feestelijke weekend, zo'n 100.000 bezoekers, waarvan velen voor de elfde maal aanwezig, zullen weer genieten van BEATRIZ AQUAR uit Uruguay met haar band, LOS ANDINOS met muziek uit Paraguay en Argentinië. ONDROFENI vertolkt Kawina uit Suriname, Brazilië is ruim vertegenwoordigd door TRIO GAMIREZ, TIO ROBERTO en het JURA GOMES KWARTET.

De Caribische muziek en dans is aanwezig door de band SLY, zij vertolken Socamusic van Sint Maarten, de SALJUCO ALLSTARS brengen onvervalste salsa, CAFE-CAFU jazzy steelpanmuziek, KORNED folkloredans en de afsluiter van de zondagavond is PRIVA.

Dansgroepen KURYZARA, TIPICO COLOMBIANA, CHEEK2CHEEK, VIVA MEXICO, DANZAS DE MEXICO, XOCHIQUEZAL, PURA SALSA, SAMBA NO

PE en RAICES DEL CARIBE zijn de groepen die landen als Mexico, Colombia, Brazilië, Cuba en de Antillen vertegenwoordigen. Argentinië komt duidelijk in beeld met o.a. de 7-mans tangoformatie ASTILLERO, terwijl ALFREDO PECHLER Y SU FOLKLORE aanwezig zal zijn met muziek van het platteland van Argentinië.
BARRIO NUEVO brengt Afro-Colombiaanse folk, HECTOR ISLAS & PACHUCO 21presenteren Cubaanse salsa, CUMBIA CALIENTE speelt de cumbia, balanato uit Colombia, RUMBEQUE grijpt terug naar de slaventijd met afro-cubaanse muziek en ANGELA MARIA uit Peru zal uiteraard de muziek uit haar land vertolken.

Uit St. John, een van de Maagdeneilanden, komt de reggae met de band INNERVISION.
Mexico is, zoals de traditie wil, op zondag ruim aanwezig met MARIACHI FIESTA MEXICANA.

De loopbands zijn uiteraard weer aanwezig met carnavalsgroep LAGANAN, FAJA RHYTM & BRASS, AUTHORITY BRASS, BUMBA, SAMBALANCO,

SAMBA SABOR en BRASS B2theB.

Onder de titel `Het Experiment' zal het samenspel van de beiaard van de Onze Lieve Vrouwetoren en de band BARRIO NUEVO plaatsvinden op zaterdagavond, de beiaard zal worden bespeeld door FRANS HAAGEN, directeur van de Nederlandse Beiaardschool.

Kortom: een overvloed aan stijlen in een feestelijk en bruisend weekend, dankzij sponsors en subsidies GRATIS te bezoeken.

Ieder jaar heeft Dias Latinos een nieuw en uniek posterontwerp. Dit jaar is het ontwerp van de Amersfoortse kunstenares Petra Tool. De poster is te koop voor 12,50 bij:

- VVV Amersfoort aan het Stationsplein.

- Gemeente informatiewinkel, Stadhuisplein Amersfoort.
- Tijdens het festival in de Dias Latinos infostand op het OLV-Kerkhof.

Voor meer informatie en demo's van de muziek kunt u onze website bezoeken www.diaslatinos.nl
Telefonische informatie: 0900-1122364 (VVV Amersfoort).



Ingezonden persbericht