Ingezonden persbericht


Persbericht

----------
Absolute wereldprimeur:

SCHAAKSIMULTAAN DOOR TWEELINGZUSTERS TEGEN TWINTIG ANDERE TWEELINGEN

Op zaterdag 18 augustus wordt er een groot schaakfestival gehouden in het hartje van Amsterdam op het Max Euweplein. Liefst acht sterke (groot)meesters spelen in de openlucht tegen enkele honderden deelnemers. De opening wordt verricht door de Amsterdamse sportwethouder Carolien Gehrels en er is een feestelijke omlijsting.

Bovendien is er een speciaal evenement en een wereldprimeur. Twee jaar geleden werden de tweelingzusjes Marlies en Laura Bensdorp gedeeld nationaal schaakkampioen bij de meisjes tot 20 jaar. Deze tweeling, nu 22 jaar oud en sterke hoofdklassers, speelt simultaan tegen twintig andere schakende tweelingen. Tweelingen tegen tweelingen, dat is in de schaaksport nooit eerder gebeurd. Dit speciale evenement begint om 13.00 uur.

Onder de twintig tweelingen, die uit het gehele land zijn opgespoord, zijn 10 tweelingen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Artis heeft voor deze jeugdige tweelingen een extra prijs beschikbaar gesteld. De oudste tweeling is 65 jaar. Voor de tweelingen boven de 18 jaar heeft het Holland Casino een extra prijs beschikbaar gesteld.

Einde persbericht.

Wij hopen dat u over dit unieke gebeuren een bericht wilt publiceren. Voor alle gegevens over het schaakfestival zie: www.maxeuwe.nl. Tevens nodigen wij u uit deze (ook visueel) aparte happening bij te wonen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de organisatie het Max Euwe Centrum: Jan Nagel, e-mail: j.nagel@roosit.nl