Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 9 augustus 2007

Trekvogels kijken in Waterberging Twisk

De waterberging bij Twisk is een nieuw ingericht natuurgebied dat bij zowel vogels als vogelkijkers erg in trek is. Zeker nu veel vogelsoorten weer op weg zijn naar hun overwinteringsgebieden is het er vaak een drukte van belang. Daarom is er op 18 augustus een vogelkijkdag waarbij iedereen van harte welkom is.

Die dag zijn er van 10.00 tot 15.00 uur gidsen van Landschap Noord-Holland en van de KNNV Hoorn aanwezig. Zij vertellen over de enorme vogelrijkdom in het gebied. Er zijn verrekijkers en sterk vergrotende telescopen aanwezig. Daarmee kunt u de details in het verenkleed van ver weg zittende vogels haarscherp bekijken. U maakt onder andere kans op zich heimelijk verstoppende watersnippen, bedrijvig rondrennende groenpootruiters en boven rietkragen rondzwevende bruine kiekendieven. Met uw hulp moet het mogelijk zijn om op deze dag zo'n vijftig verschillende vogelsoorten te vinden!

Wij treffen u graag bij het infobord op het fietspad aan de zuidkant van het gebied ten noorden van het dorp Twisk. Neem de N239 en sla in zuidelijke richting af ter hoogte van de grasdrogerij van Lambertschaag. Sla vervolgens op de t-splitsing linksaf en rijd het doodlopende weggetje helemaal uit. Aan het eind kunt u parkeren. Loop vervolgens over het fietspad, waarna u al snel de kleurige caravan van Landschap Noord-Holland ziet staan.