Gemeente Nieuwegein

'Mooi weer concerten' City Plaza Binnenstad

In de laatste twee weekenden van augustus en de eerste twee weekenden van september worden op het Downtownplein van City Plaza Mooi Weer Concerten gegeven. Iedere zaterdag treedt een populaire popcoverband op met een ander popthema. Op de zondagen staat klassiek centraal. Jong, aanstormend talent en internationaal vermaarde musici spelen een afwisselend en veelzijdig programma. Voor elke liefhebber van muziek wat wils. Zo vormt de Binnenstad hét decor van muziek uit zowel de regio als het land.

Het programma:

Popconcerten
Zaterdag 18 augustus Staat in het teken van de blues Zaterdag 25 augustus Kan er gedanst worden op muziek uit de jaren '70 en ' 80 Zaterdag 1 september Komen alle bekende hits uit de top 100 van de recente jaren voorbij. Zaterdag 8 september Een afsluiting van rock met een ruig randje.

Locatie: Downtownplein, City Plaza Start popconcerten: 13.00 uur

Klassieke concerten
Zondag 19 augustus Twee Nederlandse solisten Franc Polman (viool) en Henk Verhoef (orgel) spelen muziek van o.a. Bach en Telemann.

Zondag 26 augustus Het pianotalent Svjatoslav Presnyakov uit de Oekraïne speelt werken van Beethoven, Brahms en Liszt.

Zondag 2 september Spelen de Russisch pianisten Victoria Dmitrieva en Aleg Tryfanenkau een veelzijdig programma van Schubert, Debussy en Albéniz.

Zondag 7 september Het internationaal vermaard ensemble Van Swieten Society sluit de klassieke concertreeks af met werken van Haydn, Beethoven en Hummel. Van Swieten Society bestaat uit Igor Rukhadze, Job ter Haar en Bart van Oort.

Locatie: Downtownplein, City Plaza Start klassieke concerten: 11.30 uur

Mooi Weer Concerten zegt het al: bij géén mooi weer, géén concert op het plein. Althans wat de popmuziek op de zaterdagen betreft. Bij geen mooi weer op de zondagen worden de klassieke concerten in de foyer van theater De Kom gegeven. Voor de kinderen is er op de zaterdagen een springkussen. De toegang is gratis.

Bezoekers die graag willen zitten, wordt aangeraden een stoel mee te nemen, zodat zittend van het concert genoten kan worden.

De Mooi Weer Concerten zijn het begin van een reeks aan culturele activiteiten die de komende jaren tijdens de herontwikkeling van de Binnenstad zullen plaatsvinden.

Meer informatie:
www.nieuwegein.nl/mooiweerconcerten