Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Menwedstrijd Tilburg krijgt hele Nederlandse top aan de start

15/08/2007

Tilburg, 15 augustus 2007
Onlangs werd bekend dat de Stichting Bevordering Wedstrijdmensport en Apex Evenement en Sportmanagement er in zijn geslaagd, om een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor Menwedstrijd Tilburg: arbeidsmarktintermediair Start People Professionals. Tevens doet de organisatie ook op sportief gebied van zich spreken. Menwedstrijd Tilburg heeft namelijk de absolute top weten vast te leggen. De meest aansprekende deelnemer is zonder enige twijfel wereldtopper IJsbrand Chardon, hij schreef historie in Aken, omdat hij de CHIO van Aken voor de tiende keer won en vorige maand werd hij voor maar liefst de twintigste keer Nederlands Kampioen in Beekbergen. Chardon zal in Tilburg uit komen bij de vierspan paarden.
De negende editie van Menwedstrijd Tilburg wordt op zaterdag 18 en zondag 19 augustus a.s. gehouden op de schitterende terreinen van Stalhouderij Bien Venue aan de Bredaseweg 525 in Tilburg.

Het deelnemersveld van Menwedstrijd Tilburg begint duidelijk vorm te krijgen. Op dit moment zijn 90 deelnemers bekend, die in de zeven verschillende disciplines tegen elkaar in het strijdperk treden. De samengestelde menwedstrijd zoals die in Tilburg wordt verreden bestaat uit de onderdelen dressuur, vaardigheid en op zondag de spectaculaire marathon. Alle deelnemende aanspanningen, enkel-, twee- en vierspannen paarden of pony's en tandemaanspanningen, nemen deel aan alledrie de wedstrijdonderdelen.
Op zaterdag 18 augustus wordt vanaf acht uur tot rond de klok van zeven uur door elke aanspanning een dressuurproef verreden en "aansluitend" de vaardigheidsproef. Een dag later wordt de spectaculaire marathon verreden. Om acht uur starten de eerste deelnemers met een wegtraject en rond negen uur wordt de eerste deelnemer in de hindernissen verwacht. De hindernissen liggen allemaal op loopafstand van elkaar op het terrein aan de Bredaseweg. De hele dag door zullen er in de zeven verschillende hindernissen aanspanningen te bekijken zijn. Aan het eind van de middag, rond de klok van vijf uur, zullen de winnaars van onder andere de drie Nederlandse Kampioenschappen in de ponyrubrieken bekend zijn. De startlijst wordt bepaald door middel van loting door de deelnemers zelf bij aankomst op vrijdagmiddag. Vanaf vrijdagavond zal de startlijst op de website www.menwedstrijd.nl te zien zijn.

Goede reputatie
Een belangrijke meerwaarde voor het evenement is dat tijdens de komende Menwedstrijd Tilburg wederom de nationale kampioenschappen enkelspan, tweespan en vierspan voor pony's plaatsvinden. Verder is de wedstrijd voor vierspanpaarden tevens een kwalificatiewedstrijd voor het komende wereldkampioenschap in deze discipline, dat in 2008 zal plaatsvinden in het Gelderse Beesd. Dit feit en de goede reputatie van Menwedstrijd Tilburg zijn de belangrijkste redenen, waarom wereldtopper IJsbrand Chardon weer acte de presence zal geven bij Stalhouderij Bien Venue. Het betekent dat het evenement naast de professionele uitstraling van de nieuwe hoofdsponsor Start People Professionals ook kan rekenen op een van de meest aansprekende en professionele deelnemers, die de organisatie zich maar kan wensen. Naast 20-voudig nederlands Kampioen Chardon zal ook de verse wereld kampioen Jan de Boer in Tilburg starten om een gooi te doen naar het nederlands kampioenschap bij de vierspannen pony's.

Gezellige dag uit voor het hele gezin in schitterende omgeving De terreinen van Stalhouderij Bien Venue van eigenaar en actief vierspanrijder
Piet Voskens hebben de afgelopen jaren bewezen een uitstekende locatie voor Menwedstrijd Tilburg te zijn. Dat zal op 18 en 19 augustus niet anders zijn. Bien Venue beschikt over een mooi en sfeervol hoofdterrein, dat omzoomd is met oude beukenlanen. De dressuur- en vaardigheidsterreinen, alsmede de zeven spectaculaire marathonhindernissen - inclusief een brug en een flinke waterbak - en de overige attracties bevinden zich op loopafstand van elkaar. Voor de kinderen zijn er op zondag o.a. een zandbak, ponyrijden, kleurwedstrijd, schilderen, schminken, kabouter Plop, diverse spelletjes en een luchtkussen voor kinderen. In het strodorp zullen onder andere een dierfysiotherapeute, Fellponystamboek, Kelders Carriage, Hyundai, de Klasseboeren en voldoendecatering aanwezig zijn. Een laagdrempelig evenement, waar met name op de zondag voor iedereen, paardensportliefhebber of niet, ruim voldoende amusement is om een heerlijke, gezellige dag in de vrije natuur door te brengen. TOEGANG GRATIS

PROGRAMMA (tijden onder voorbehoud)
Vrijdag 18 augustus 2007
Aankomst deelnemers
17.00 uur sluiting loting
20.00 uur startlijst op internet gepubliceerd

Zaterdag 19 augustus 2007
08.00 uur aanvang dressuur (tot ca. 17.00 uur)
09.30 uur aanvang vaardigheid (tot ca. 18.45 uur) 20.30 uur gezellig feestavond

Zondag 20 augustus 2007
08.00 uur start marathon
09.00 uur eerste deelnemer in de hindernissen
gehele dag diverse activiteiten in het gezellige strodorp 17.30 uur prijsuitreiking &
huldiging Nederlandse kampioenen 2007

www.menwedstrijd.nl