Ingezonden persbericht


Renesse, 18 augustus 01.00 uur

Wereldrecord poging non-stop muziek draaien zit ver over de helft

Renesse - DJ Polleke heeft inmiddels drie volle dagen (72 uur) er op zitten om het nieuwe wereldrecord non-stop muziek draaien in de wacht te slepen. Het huidige wereld record is vooralsnog in handen van DJ Franzke uit België met 91-uur. Jean-Paul Kotoun afkomstig uit Zierikzee (alias DJ Polleke) streeft naar 100 draaiuren. Een afvaardiging van Guinessbook of World Records is getuige van dit muziekevenement, dat plaatsvindt in camping "De Brem" in Renesse. Indien het nieuwe record zal worden gehaald, zal dit in het Guinessbook worden vermeld.

Het gaat goed met DJ Polleke, die overigens ook live te zien is op de webcam via de site www.feestservicenederland.nl. Inmiddels heeft hij ruim 72 uur non-stop muziek gedraaid. Onder toezicht van medici en een fysiotherapeut, gaat het erop lijken dat hij het nieuwe wereldrecord gaat halen. DJ Polleke aan het woord: "Gisteren nacht had ik het echt even moeilijk. Het is gewoon een gevecht tegen de slaap. Fysiek voel ik mij sterk, maar mijn ogen hebben de neiging om te sluiten..... Maar ik hou vol!", aldus de optimistisch gestemde DJ Polleke.

Bij deze non-stop muziek actie is niet alleen het behalen van het nieuwe wereldrecord van belang. Ook de opbrengsten van dit muziekspektakel ten behoeve van de stichting "Bijzondere Hulp Voor Leukemie Patiënten" onder voorzitterschap van weerman Peter Timofeeff, is een tweede belangrijke doelstelling. Het streven is om ¤ 10.000,- binnen te halen. Vele sponsoren, maar ook het publiek dat voor ¤ 5,- een plaat konden aanvragen, hebben ertoe bijgedragen dat tot op heden ruim ¤ 6.500,- is opgebracht. Initiatiefnemer Daniël Viergever van Camping "De Brem" heeft er alle vertrouwen in dat het streefbedrag zal worden gehaald: "Vier maanden geleden kwamen we op hert idee om iets te doen voor de stichting "Bijzondere Hulp Voor Leukemie Patiënten". Als campingeigenaar bied ik sinds jaren vakanties aan voor deze patiënten. Zodoende kwam ik in contact met Peter Timofeeff. DJ Polleke stelde zich beschikbaar om zich in te zetten voor het wereldrecord non-stop muziek draaien. En zo is het idee geboren" besluit Viergever.

Op zaterdag 18 augustus vanaf 17.00 uur zal het oude wereldrecord van DJ Franzke uit België zijn overtroffen. Om 02.00 uur (zondag ochtend) heeft DJ Polleke de gestreefde 100 non-stop muziek draaien gehaald. Vanaf dat moment zal ook de cheque met de beoogde waarde van ¤ 10.000,- worden overhandigd aan de stichting "Bijzondere Hulp Voor Leukemie Patiënten".

De organisatie roept iedereen op om op zaterdag 18 augustus vanaf 13.00 uur naar camping "De Brem" te komen. Is het niet om DJ Polleke te ondersteunen, dan wel mee te helpen om het streefbedrag van ¤ 10.000,- te halen.