Gemeente Bolsward


zaterdag 18 augustus 2007

Het Julianapark is weer geopend voor publiek

Na een maandenlange sluiting vanwege de renovatie is het eindelijk zover: het Julianapark is vanaf 18 september weer geopend! De renovatie is nog niet helemaal gereed. In het najaar worden nog enkele werkzaamheden uitgevoerd, maar u kunt weer een wandeling maken door het Julianapark.

Enige tijd geleden hebt u op deze website kunnen lezen dat wij erna streefden het Julianapark op 1 juli weer open te stellen. Helaas heeft de renovatie van het park enige vertraging opgelopen door extreem natte periodes en andere onvoorziene zaken.

Zorgvuldige werkwijze staat voorop

Het Julianapark vormt een belangrijk onderdeel van de groenvoorziening in Bolsward. Door de renovatie wordt het park op een ingrijpende manier in ere hersteld. De werkzaamheden in het park moeten met veel zorg worden uitgevoerd, aangezien er in een natuurlijke omgeving en met levend materiaal wordt gewerkt. Daarnaast is de structuur van de grond zo dicht dat het na een natte periode weken duurt voordat de grond is opgedroogd en er weer gewerkt kan worden. Als ervoor gekozen zou worden om tijdens de natte periode door te werken, dan levert dit onherstelbare schade op aan het park. Om deze situatie te voorkomen en om op een verantwoorde manier met de natuurlijke elementen in het park om te gaan staat bij de renovatie zorgvuldigheid voorop.

Ondanks de vertraging en de hierdoor ontstane hinder zijn wij verheugd u te kunnen meedelen dat het Julianapark vanaf 18 augustus 2007 weer open is.