Politie Groningen

Zaterdag 18 augustus 2007

Provincie Groningen, 18-08-2007

Groningen: ruzie bij cafetaria

Een 46-jarige Stadjer kreeg vrijdagavond enkele rake klappen bij een ruzie. De man was samen met vier anderen in een cafetaria aan de Frederikstraat in Groningen. Op een gegeven moment ontstond er onenigheid met een andere gast. Deze man begon te schreeuwen en om zich heen te slaan. De vijf mannen probeerden deze man naar buiten te brengen. De 46-jarige Stadjer moest dit bekopen met een vuistslag in zijn gezicht, waardoor hij viel. Toen de gealarmeerde politie aankwam, was de man er al vandoor gegaan. De identiteit van de verdachte is bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: onenigheid met taxichauffeurs

De politie heeft vrijdagnacht drie mannen uit Groningen aangehouden. Agenten gingen naar het Gedempte Kattendiep na een melding van een ruzie tussen een tiental personen. Ter plaatse bleek er onenigheid te zijn tussen taxichauffeurs en mannen die eerder die avond een taxi hadden besteld. De mannen mochten niet met de taxi mee, omdat ze met teveel personen tegelijk in de taxi wilden. Er kwamen meerdere taxichauffeurs zich met de situatie bemoeien. Dit ontaarde in een aantal klappen tussen beide partijen. Twee mannen en een taxichauffeur zijn aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: karpers en visbenodigdheden gestolen

Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Gorechtkade in Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Onbekenden hebben zich de toegang tot het pand verschaft en hebben daar een nog onbekend aantal karpervissen weggenomen. Daarnaast is ook een hoeveelheid vismateriaal gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man betrapt bij diefstal uit auto

Een 40-jarige Stadjer is vrijdagmiddag op heterdaad betrapt bij de diefstal uit een auto. Een getuige zag de man zich verdacht gedragen bij een auto aan de Van Oldenbarneveltlaan in Groningen. Van de auto was een ruitje ingeslagen. De man nam uit de auto twee tassen weg. De gewaarschuwde politie kon de man vlakbij aanhouden. Hij was nog in het bezit van de twee tassen. De man, die bij de politie bekend is als veelpleger, is ingesloten.

Groningen/Harkstede: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

Een 45-jarige automobilist uit Frankrijk moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Laan 1940-1945 in Groningen gecontroleerd. Hij had de aandacht getrokken, doordat hij op de Friesestraatweg had gekeerd. Bij controle bleek hij onder invloed van
1,5 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Ook op de Kloostersingel in Harkstede is het rijbewijs van een alcomobilist ingevorderd. Een 52-jarige automobilist uit Harkstede bleek bij controle onder invloed van 1,8 promille alcohol.

Groningen: Stadjer beroofd

Een 18-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht beroofd. De man liep omstreeks kwart over drie s nachts door de Oude Boteringestraat. Plotseling kwamen twee mannen aanlopen die hem bedreigden, waarop hij zijn geld moest afgeven. De ene man heeft een getinte huidskleur en lang, zwart haar. De andere man heeft een blanke huidskleur en een smal postuur. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: bromfietsers onder invloed

De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De man werd gecontroleerd op de Friesestraatweg in Groningen, omdat de passagiere geen helm droeg. De bestuurder bleek bij controle onder invloed van ruim 1 promille alcohol. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van vier uur.

Ook op de Ossehoederstraat in Groningen bleek een bromfietser onder invloed. Deze 25-jarige bestuurder uit Groningen viel op vanwege zijn hoge snelheid. Hij bleek bij controle onder invloed van 0,7 promille alcohol. Deze man kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.

Groningen: verkeersmaatregelen Ride for the Roses

Zondag 19 augustus wordt the Ride for the Roses gehouden. Dit wielerevenement is een initiatief van ex-Tour de Francewinnaar Lance Armstrong die zelf van kanker genas en daarna weer zijn wielerloopbaan oppakte. Aan dit evenement doet ook een aantal politiemedewerkers mee. In verband met dit evenement is een aantal verkeersmaatregelen genomen. Klik hier voor meer informatie.

Zuidbroek: veewagen met koeien geschaard

Eén rijbaan van de A7 is vrijdagmiddag ter hoogte van Zuidbroek enkele uren gestremd geweest. Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oldenbroek reed daar met een combinatie met aanhanger. Hij vervoerde bijna 40 koeien. In verband met wegwerkzaamheden diende de vluchtstrook als rijbaan. De vrachtwagen raakte op een gegeven moment met de rechter wielen in de berm. De chauffeur moest bijsturen om de combinatie weer op de weg te krijgen. Hierdoor ging de combinatie scharen en kwam de cabine tegen de vangrail tot stilstand. Onderweg werd ook nog een lantaarnpaal omver gereden. De koeien uit de aanhangwagen zijn overgeplaatst naar een andere veewagen. Vervolgens zijn de dieren naar een boerderij in De Groeve gebracht om bij te komen. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Na de overplaatsing moest het wegdek nog gereinigd worden. In de middagspits heeft er een aantal kilometer file op de A7 gestaan.

Sappemeer: man aangehouden voor mishandeling uitbater

Een 52-jarige man uit Sappemeer is vrijdagnacht in zijn horecagelegenheid mishandeld. De man had drie lastige klanten aangesproken. De drie mannen hadden glazen vernield en aan een luifel boven de bar gehangen. Toen de uitbater daar wat van zei, kreeg hij van een 35-jarige bezoeker uit Winschoten een kopstoot in zijn gezicht. Hij liep hierbij een bloedneus op. De politie heeft de Winschoter aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Musselkanaal: alcomobilist aangehouden na aanrijding

Een 37-jarige automobilist uit Stadskanaal is vrijdagnacht aangehouden. De man was op de Floralaan in Musselkanaal tegen een geparkeerde auto aangereden. Vervolgens is hij weggelopen. De politie trof de man in de omgeving aan. Hij bleek bij controle onder invloed van bijna twee promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: zonder rijbewijs tegen boom

Een 36-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagnacht gewond geraakt. De man reed over de Hoofdweg in Kolham en is door nog onbekende oorzaak tegen een boom aangereden. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed was. Bij controle bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Delfzijl: koperdiefstal

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Weg naar den Dam in Delfzijl koper weggenomen. Uit de boerderij is in totaal zon 25 meter aan koperen leidingen weggenomen. Het pand kon betreden worden door een raam te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Hoogezand: automobilist onder invloed

De politie heeft vrijdagnacht een 45-jarige automobilist uit Hoogezand bekeurd voor rijden onder invloed. Hij bleek bij controle onder invloed van 1,1 promille alcohol. Bovendien kreeg hij een rijverbod van vijf uur opgelegd. De man viel op doordat hij misverlichting voerde, zonder dat daar aanleiding toe was. Ook hier kreeg hij een bekeuring voor.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Kielerbocht: aantal geregistreerde voertuigen: 841, aantal overtredingen: 174, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 86, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Meeden, Beneden Veensloot: aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Unikenstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 826, aantal overtredingen: 119, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.