Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 18-08-2007

Man voor verduistering aangehouden
SCHOONOORD Een 32-jarige uit Veendam afkomstige man kon vrijdagochtend aangehouden worden als verdachte van verduistering. De man die woensdag als chauffeur zijn eerste werkdag bij een transportbedrijf in Schoonoord was begonnen, keerde die dag niet terug met zijn truck met oplegger. Het gelukte het bedrijf niet om kontakt met de werknemer te krijgen. Tijdens een door het bedrijf ingesteld onderzoek werd de oplegger beladen met constructiematerialen donderdagmiddag aangetroffen op een industrieterrein in Winschoten. Vrijdagochtend zag een chauffeur van het bedrijf de man in de ontvreemde truck in Gieten rijden. Uiteindelijk wist hij hem op het Boddeveld klem te rijden waarbij de Veendammer met de truck tegen een lantaarnpaal botste. De man werd overgebracht naar het politiebureau en bekende de verduistering. Na overleg met justitie werd de man inverzekering gesteld en overgedragen aan de politie in Winschoten. Daar wordt de man verdacht van een door hem gepleegde diefstal. (07-168573)

Woninginbraken
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een woning aan de Parallelweg. De dader klom via een kelderraam naar binnen en nam een fotocamera, 2 mobiele telefoons, sigaretten een portemonnee met geld weg. (07-168830)

HOLSLOOT Tussen vrijdagmiddag en vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Eldijk. De dader heeft gebruik gemaakt van een openstaand raam. De buit bestond uit een navigatiesysteem. (07-169038)

EELDE Vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Hoofdweg. Door een toegangsdeur te vernielen konden de daders binnen komen.De buit bestond uit glas- en zilverwerk. (07-169043)

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekte een 24-jarige bewoonster van de Helios bij thuiskomst dat er ingebroken was. De deur was opengebroken. De buit bestond uit geld en sieraden. (07-169051)

Bedrijfsinbraken
EMMER COMPASCUUM Een tuindersbedrijf aan De Kring kreeg tussen donderdagavond en vrijdagmorgen ongewenst bezoek. Een ruit van een kas werd verwijderd waarna de dader binnen kon komen. Er werd een onbekende hoeveelheid electrisch gereedschap gestolen. (07-168832)

Een bedrijf aan de Rademakerstraat kreeg eveneens in dezelfde periode ongewenst bezoek. Een roldeur werd vernield waarna er voor ongeveer 15000 aan gereedschap, aggregaten, vulkanisatiepersen en divers electrisch gereedschap werd weggenomen. (07-168926)

Inbraak sportcomplex
ASSEN Tussen donderdagavond en vrijdagmorgen werd er ingebroken in het sportcomplex van de Wielerstichting aan het Stadsbroek. Een toegangsdeur werd vernield waarna de daders gereedschappen en 60 fietshelmen hebben meegenomen. (07-168834)

Politie houdt man aan
HOOGEVEEN Een 30-jarige Hoogevener is vrijdag aangehouden als verdachte van bedreiging en mishandeling. De man zou in een woning aan de Dr. Van de Veldestraat een 19-jarige vrouw mishandeld en bedreigd hebben. De politie stelt een onderzoek in. (07-168931)

Huiselijk geweld
ASSEN Vrijdagmiddag deed een 18-jarige vrouw uit Assen aangifte van huiselijk geweld. Zij verklaarde door haar 21-jarige vriend te zijn mishandeld. De man werd aangehouden en inverzekering gesteld. (07-168963)

Politie bekeurt alcomobilist
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 42-jarige man uit Smilde aangehouden. Deze autobestuurder reed onder invloed slingerend over de Hoofdlaan. Hij blies 615 ug/l. waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding. (07-169076)

Politie controleert verkeer
HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie in Hoogeveen bekeurd voor: rijden zonder helm, helm niet goed bevestigd, niet stoppen voor rood licht, parkeren op invalidenparkeerplaats zonder geldige invalidenparkeerkaart, parkeren in strijd met parkeerverbod en niet handsfree bellen. (07-169024)

Politie houdt plassende buspassagier aan
ASSEN De politie heeft vrijdagavond op het Stationsplein een 41-jarige Veendammer aangehouden en bekeurd. De buschauffeur verklaarde dat de man kort daarvoor als passagier achter in de bus geürineerd had. De man werd aangehouden. (07-169022)

Man met drugs door politie aangehouden
EMMEN Een 22-jarige autobestuurder uit Emmer Compascuum liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp. Zijn auto bleek onverzekerd te zijn en tevens was hij in het bezit van een flesje met daarin een GHB-drug. Hij werd aangehouden. (07-169074)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280