Politie Midden- en West Brabant



RUCPHEN, 18 augustus 2007

Politie verspreidt signalement van onbekende dode man in Rucphen

De politie is zaterdag een grootschalig buurtonderzoek gestart naar aanleiding van de vondst van een onbekende man in de berm van een zijpaadje aan de Oliepot. Een voorbijganger trof daar vrijdagmiddag rond 14.30 uur een stoffelijk overschot aan. Het is niet duidelijk of er sprake is van een misdrijf. Omwonenden wordt gevraagd of zij een man met het volgende signalement onlangs nog hebben gezien in de directe omgeving van de Oliepot, een onverharde weg in de bossen tussen Rucphen en Roosendaal. Ook andere mensen die in hun directe omgeving een persoon missen en aanslaan op het onderstaande signalement, wordt nadrukkelijk gevraagd contact op te nemen met de politie Midden en West Brabant (0900- 8844).

Het betreft een man met de volgende kenmerken:


- blanke huidskleur


- leeftijd onbekend


- normaal tot fors postuur, 1.80 tot 1.90 meter lang


- lang haar, donkerblond tot bruin, gevlochten in een staart tot ver op de rug


- sik en snor


- een ringetje in het linkeroor


- donkere kleding

Zon twintig leden van de Mobiele Eenheid zoeken vanmiddag in de ruime omgeving van de vindplaats van de man verder naar sporen. Vrijdag hebben forensisch rechercheurs de vindplaats al minutieus bekeken. Een politiehelikopter maakte vanuit de lucht beelden ten behoeve van het onderzoek.

De politie, die met twintig rechercheurs aan de zaak werkt, kan nog niets zeggen over de doodsoorzaak van de man. Mogelijk dat sectie later dit weekeinde bij het NFI daarin enige duidelijkheid kan brengen.

Auteur: Andre van den Hul