De dijk in: groot multimediaal kunstspektakel op polderdijk


NAGELE, 20070813 -- Stel je voor... Een zomeravond in de polder. 4,5 Meter beneden N.A.P. heb je de auto geparkeerd midden in een schapenwei voor een hoge groene dijk. Naast je staat een enorme bietenrooier, het wordt donker en je zet je autoradio aan. Luisterend naar het hoorspel komt de dijk tot leven...

De Drive-In voorstelling aan de dijk bij Nagele kan niet alleen worden beleefd vanuit de eigen auto, er zijn ook bijzondere zitplaatsen in verschillende landbouwmachines zoals trekkers en bietenrooiers. Deze Vip-plaatsen compleet met een bijzonder hapje en drankje zijn vooraf via Internet te reserveren www.prins-te-paard.nl. De officiele premiere is op zaterdag 18 augustus 2007.

Anne van Veen, Remco Campert en André Manuel hebben op onnavolgbare wijze de diverse rollen vertolkt. Marlies Cordia is verantwoordelijk voor de regie van het radiohoorspel.

Tijdens de uitzending van het radiohoorspel wordt de dijk als projectiescherm gebruikt en worden op deze dijk grootbeelddia's en lichteffecten geprojecteerd.

De theatermakers willen met de Dijk-In vooral aangeven dat er meer betrokkenheid nodig is en er minder regels moeten zijn, om veilig te kunnen blijven wonen en werken in ons land achter de dijken. Deze bijzondere voorstelling is daarmee onze bijdrage aan het klimaatdebat.

Het verhaal van de Dijk-In brengt een ode aan de oer Hollandse kunst van het droogmaken. Misschien is het na een tijd van `samen droog maken' nu tijd voor het `samen droog houden'. Juist, nu we voor de enorme opgave staan de huidige klimaatveranderingen het hoofd te bieden.

De productie wordt mede mogelijk gemaakt door regionale en landelijke sponsoren en subsidiënten als het VSB, Provincie Flevoland en het Stifo, het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.





Ingezonden persbericht