Ingezonden persbericht


Stichting Dias Latinos
Postbus 871
3800 AW Amersfoort
Tel. 033-4721326
GSM: 06-227 92 303
E-mail: math.meester@diaslatinos.nl
Website: www.diaslatinos.nl
Rabobank 38.22.22.490
KvK S190472

Persbericht

11e festival Dias Latinos in Amersfoort

18 en 19 augustus zal in Amersfoort voor de 11e maal het Latijns-Amerikaans Caribische festival Dias Latinos plaatsvinden. Het zo'n 100.000 bezoekers trekkende evenement heeft door zijn unieke opzet inmiddels een enorme bekendheid gekregen. Ook dit jaar is de gehele middeleeuwse binnenstad gereserveerd voor dit gratis te bezoeken festival. Op 7 pleinen en straten vinden de optredens plaats.

Een korte opsomming uit de plusminus 40 optredens die gaan plaatsvinden. Muziek en dans uit Colombia, Paraguay, Brazilië, Venezuela, Suriname, Jamaica, Nederlandse Antillen, St. Maarten, Mexico, Argentinië e.a. De optredende bands zijn o.a. Saljuca Allstars, Salsa met Hector Islas & Pachuco 21, Cumbia Caliente, Rumbeque, Francisco Pena met Barrio Nuevo, Beatriz Auquiar, Innervisions, Ondrofeni, Sly, Magda Mendez Brazilian jazzquartet, Alfredo Pechler y su folklore, Fiesta Mexicana, Priva, Angela Fontana quartet, Claudia y Manito e.a. Dansgroepen o.a. Viva Mexico, Danzas de Mexico, Grupo Xochiquerzal en Korned. Op zaterdagavond zal er traditiegetrouw weer het samenspel van het carillon van de OLV- toren met de optredende band plaats vinden, genaamd `het Experiment'; zo genoemd omdat het niet mogelijk is om van tevoren te repeteren.

Het festival start op zaterdag om 12.00 uur en gaat door tot 01.00 uur in de nacht. Op zondag is de start om 13.00 uur en de sluiting is om 10.00 uur in de avond.

De poster van Dias Latinos heeft ieder jaar een andere voorstelling en is ieder jaar door een andere kunstenaar ontworpen. Het is een waar collectors item geworden met namen als Frits Muller, Marte Röling, Corneille e.a.
Dit jaar is de poster ontworpen door de kunstenares PETRA TOOL. In alle uitingen naar buiten bepaalt haar ontwerp dit jaar het gezicht van DIAS LATINOS. De poster is binnenkort verkrijgbaar op diverse plaatsen voor de prijs van 12,50.

Voor verdere informatie kunt u terecht op www.diaslatinos.nl