Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

THE NOISETTES
lusten het publiek rauw

Melkweg, Oude Zaal ( za 18 augustus ( 20.30 uur ( E11,00 + lidm.

'The White Stripes meets Nina Simone', zo vat drummer Jamie de muziekstijl van The Noisettes treffend samen. Dat klinkt als een raar onconventioneel samenspel van stijlen en dat is precies het geluid van The Noisettes. Hun debuutalbum 'What's the Time Mr. Wolf' is één van de grote verrassingen van dit jaar.

Twee edities van London Calling geleden was Noisettes één van de hoogtepunten. De band was vertraagd en kwam pas laat Paradiso binnen. Recht uit de tourbus was de haast en ergernis openlijk zichtbaar, wat volgde was een agressieve en overdonderende set. Frontvrouwe Shingai Shoniwa leek het publiek rauw te lusten en nam haar band mee in die overtuiging.

The Noisettes is een rare band om te zien: Shoniwa lijkt wat kleding betreft in de jaren tachtig - zeg een kruising tussen Cindy Lauper en Nona Hendrix - te blijven hangen, gitarist Dan Smith lijkt een oudgediende uit de pubscene en bebaarde drummer Jamie Morrison had zo bij Bonnie 'Prince' Billie, Iron & Wine of andere Amerikaanse indie-baardmensen achter de kit kunnen zitten.

Ook muzikaal probeert de baanbrekende band elke grens te overschrijden. Dat resulteerde in het debuut 'What's the Time Mr. Wolf?': een lekkere, coherent klinkende pot herrie gespeeld met een punkattitude en een heerlijk bluesy, soulvol, dan wel jazzy randje. Vooral de als een modern getooide indiaan ogende zangeres Shingai Shoniwa weet indruk te maken met haar stem die soms klinkt als Karen O van de Yeah Yeah Yeahs en soms als Billy Holiday. Live is de band een energieke 'must see'. Kortom: zien dus!



Ingezonden persbericht