De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

SAIGON
The Greatest Rapper You Never Heard

Melkweg, The Max ( za 18 augustus ( 21.00 uur ( E19,00 + lidm.

Het zijn spannende tijden voor de rechtgeaarde hiphopfan. Het debuutalbum 'The Greatest Story Never Told' van Saigon laat al drie jaar op zich wachten, maar het lijkt erop dat de door Just Blaze geproduceerde plaat dit jaar dan echt te verkrijgen zal zijn. De verwachtingen zijn er niet minder om: menig groot magazine tipt hem al geruime tijd als 'the next big thing' en plaatste de rapper prominent op de voorpagina. Hij wordt nu al in één adem met de grotere rappers op aarde genoemd. Saigon is het hier als vanzelfsprekend mee eens: hij is immers naar eigen zeggen de meest relevante rapper ter wereld. Zaterdag 18 augustus is de Melkweg dan ook dé plek om deze zelfverklaarde legende in wording te gaan zien.

Als klein stuurloos jongetje raakte Brian Carenard al snel in het gangsterleven verstrikt en het liet niet lang op zich wachten voordat hij voor de eerste keer achter slot en grendel werd gezet. Daar ontwikkelde Saigon zijn talent voor rijm en ontdekte de kracht van het woord: wanneer hij rapte, werd er geluisterd. Al grindend op de binnenplaats kreeg hij al snel de bijnaam the Yardfather. Met zijn grote inspiratiebron Malcolm X in het achterhoofd probeert Saigon sindsdien mensen middels zijn muziek op het rechte pad te houden.

Ondertussen is er al veel gebeurd: een single en videoclip met Mark Ronson, Nate Dogg en Ghostface Killah, een rol in de HBO-serie Entourage (in Nederland uitgezonden door BNN), talloze tracks op mixtapes en een deal bij Just Blaze's label Fort Knocks op Atlantic Records, alwaar zijn debuutalbum zal worden uitgebracht. Dit album bevat producties van Just Blaze, Kanye West en The Alchemist en gastbijdrages van onder andere door Q-Tip, Faith Evans, Devin the Dude en Jay-Z. Al met al genoeg reden om Saigons bewering dat het album het beste hiphopalbum in 20 jaar zal zijn serieus te nemen. Dus pak je kans en ga 18 augustus kijken naar The Greatest Rapper You Never Heard!