Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg zaterdag 18 augustus

TILBURG, 18 augustus 2007

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Op de Midden-Brabantweg reed vrijdagavond rond 19.30 uur een 35-jarige Tilburger met zijn auto 127 km/uur, terwijl 70 km/uur maximaal is toegestaan. Een motoragent van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) had dat gezien. Ook reed de Tilburger even tevoren ter hoogte van de Efteling in Kaatsheuvel veel te dicht op zijn voorganger. Behalve dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren, kreeg de Tilburger ook twee bekeuringen voor de snelheidsovertreding en kleven.

Tilburger (63) verdacht van diefstal bij werkgever

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 18.00 uur een 63-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van diefstal. De man werkt in het magazijn van een verzorgingshuis aan de Wethouderslaan. Personeel zag dat de man een aantal goederen in zijn tas stopte en een lege krat bier op zijn fiets wilde meenemen. De man wilde de emballage inwisselen voor geld bij een supermarkt. De directie van het verzorgingshuis heeft tegen de man een ontslagprocedure opgestart. De Tilburger is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier aanhoudingen tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond- en nacht tijdens het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg vier aanhoudingen verricht. Een 21-jarige Tilburger is kort na 21.00 uur op de Heuvel aangehouden, nadat hij voor een café een 25-jarige man uit Goirle had geslagen. Ook zou hij tijdens de vechtpartij een andere stapper (gegevens onbekend) mishandeld hebben. Een 15-jarige jongen uit Tilburger werd rond 01.00 uur op de Heuvelring aangehouden. De jongen hoorde bij een groepje dat eerder op de avond vervelend was op het Piusplein en omgeving. Toen ze op de Heuvelring opnieuw voor overlast zorgde, is de jongen aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Een 19-jarige Tilburger vond het nodig om hard tegen een pinautomaat op de Heuvelring te schoppen. Hij werd rond 04.30 uur aangehouden wegens vernieling. Ook hij kon na verhoor weer vertrekken. Even later werd een 23-jarige Tilburger aangehouden wegens wildplassen en vervolgens kon zijn identificatiebewijs niet overleggen. Alle verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Andre van den Hul