Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout zaterdag 18 augustus

OOSTERHOUT NB, 18 augustus 2007

Vier aanhoudingen na afloop RKC Waalwijk - Cambuur Leeuwarden

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond bij ongeregeldheden na de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk Cambuur Leeuwarden vier aanhoudingen verricht. Na de wedstrijd braken er diverse vechtpartijtjes uit tussen de beide supportersgroepen. Agenten moesten naar de wapenstok grijpen om de supportersgroepen van elkaar te scheiden.

Een 25-jarige man uit Leeuwarden voldeed niet aan bevel of vordering om weg te gaan en werd aangehouden. Op de Markt werd een 20-jarige Waalwijker aangehouden die deel uitmaakte van een groep jongeren die met stenen naar politieagenten gooide. De man werd bij zijn aanhouding gebeten door een politiehond. Twee Waalwijkers van 19 en 24 jaar werden op de Grotestraat aangehouden. Zij worden ook verdacht van openlijk geweld richting politie. Vanuit hun groep werd met stoelen, stenen en glazen gegooid.

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt

WAALWIJK: Een 21-jarige automobilist uit Oss is vrijdagavond rond 18.15 uur zijn rijbewijs kwijt geraakt, nadat een motoragent van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) twee pittige snelheidsovertredingen constateerde. De man reed op de A59 van Waalwijk naar Drunen. Ter hoogte geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur, maar de man reed 127 km/uur. Ook even verderop, ter hoogte van Heusden, reed de Ossenaar veel te snel: 146 km/uur, terwijl maximaal 120 km/uur is toegestaan. De man is een beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal voor beide overtredingen.

TILBURG: Op de Midden-Brabantweg reed vrijdagavond rond 19.30 uur een 35-jarige Tilburger 127 km/uur, terwijl 70 km/uur maximaal is toegestaan. Ook reed hij even tevoren ter hoogte van de Efteling in Kaatsheuvel veel te dicht op zijn voorganger. Behalve dat hij zijn rijbewijs mocht inleveren, kreeg de Tilburger ook twee bekeuringen voor de snelheidsovertreding en kleven.

Winkeldieven betrapt

WAALWIJK: Een 33-jarige Waalwijker is vrijdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. De stal in een supermarkt aan De Els enkele CD-roms. Personeel betrapte hem en belde de politie. De man bekend en is heengezonden met een dagvaarding.

De Waalwijker is de afgelopen tijd al vaker betrapt op winkeldiefstal; naar eigen zeggen heeft hij onvoldoende middelen.

OOSTERHOUT: Een 49-jarige Oosterhouter is vrijdagmiddag tegen 16.45 uur aangehouden in een muziekzaak op het Arendsplein. De man werd door personeel van een warenhuis aan de Gasstraat herkend als de persoon die eerder op de dag in het warenhuis twee flessen wijn had gestolen. De politie nam de man mee naar het bureau.

Waalwijker door het lint na bekeuring

WAALWIJK: Een 41-jarige Waalwijker is vrijdagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Els. De man kreeg een bekeuring, omdat zijn auto verkeerd geparkeerd stond. Daarmee was hij het niet eens en sloeg het boekje uit handen van de verbaliserende agent. Ook bedreigde hij hem. De Waalwijker is meegenomen naar het bureau en zaterdagmorgen met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Rijenaar aangehouden na vernieling in ouderlijke woning

RIJEN: Een 18-jarige man uit Rijen is vrijdagavond kort na 18.00 uur in zijn ouderlijke woning aangehouden. De man had ruzie met zijn vriendin en richtte diverse vernielingen in huis aan. De vader deed aangifte tegen zijn zoon wegens vernieling. De Rijenaar is meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij zaterdag heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inwoner van Sprang-Capelle aangehouden met cocaïne

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond rond 23.00 uur op de Julianastraat een 25-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden met een hoeveelheid cocaïne die hij wilde verkopen. De man viel op door zijn gedrag rondom zijn geparkeerde auto en agenten besloten polshoogte te nemen. De man toonde zich erg zenuwachtig en in zijn kleding werd een zakje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Ook had de man bijna honderd zogeheten ponypacks in zijn bezit. Hij verklaarde de drugs te willen verkopen. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Beschonken snorfietser aangehouden

WAALWIJK: Een 31-jarige Waalwijker is zaterdagmorgen tegen 00.15 uur aangehouden toen hij op zijn snorfiets over de Monseigneur Zwijsenstraat reed. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. De man bleek onder invloed van alcohol; op het bureau blies hij 435 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul