Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda zaterdag 18 augustus

BREDA, 18 augustus 2007

Negen aanhoudingen bij alcoholcontrole in Breda

BREDA: De politie heeft vrijdag bij een alcoholcontrole negen bestuurders aangehouden. De controle vond plaats tussen 19.30 uur en 02.00 uur op de Tilburgseweg en de Claudius Prinsenlaan in Breda en de Deken Dr. Dirckxweg in Bavel.

Er werden 245 mensen gecontroleerd op hun alcoholgebruik in het verkeer. Bij de negen aangehouden personen werd bij twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Dat overkwam een 51-jarige Bredanaar (680 ug/l) en een 39-jarige Zundertnaar (590 ug/l). Het rijbewijs wordt ingevorderd wanneer het ademalcoholgehalte de 570 ug/l overschrijft. De maximaal toegestane hoeveelheid bedraagt 220 ug/l.

Er werden bij de controles nog acht bekeuringen uitgeschreven vanwege diverse verkeersovertredingen als rijden zonder gordel, onverzekerd rijden en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Een taxichauffeur kreeg een proces-verbaal wegens gevaarlijks rijbedrag.

Zes stappers aangehouden in horecatoezicht Breda

BREDA: In het horecatoezicht in het uitgaansgebied van Breda zijn vrijdagavond en nacht zes aanhoudingen verricht. Dat betrof belediging van een agent, vernieling en mishandeling. Voor dat eerste feit werden een 22-jarige inwoner van Delden aangehouden; hij stak tot twee keer toe zijn middelvinger op naar agenten. Vier Bredanaren (17, 17, 18 en 19 jaar) werden aangehouden wegens het vernielen van een ruit van een boot in de Nieuwe Haven. Een 27-jarige Bredanaar werd aangehouden; hij sloeg een andere stapper die een opmerking maakte over het wildplassen van de Bredanaar. Er werden ook nog twee bekeuringen uitgeschreven: een voor het negeren van een inrijverbod; de ander voor wildplassen.

Over uitgaan en politietoezicht in Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken.

Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Agrresieve winkeldief aangehouden

ETTEN-LEUR: Een 50-jarige inwoner van Venlo is vrijdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in het Hof van den Houte. De man had bij een drogisterij in het winkelcentrum een fles parfum gestolen. Toen een beveiliger de melding hoorde, zag hij twee vermoedelijke daders rennen. Hij zette de achtervolging in en wist een van hen te achterhalen. Daarbij kwam het tot een confrontatie, omdat de Venlonaar zich verzette. De man is ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld.

Man aangehouden wegens bedreiging en wapenbezit

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagmiddag kort voor 17.30 uur een 57-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort tevoren een vrouw op de Europalaan te hebben bedreigd met een flink mes. Hij zou onenigheid hebben gekregen met de vrouw toen beide elkaar tegenkwamen bij het uitlaten van hun honden. Agenten die reageerden op de melding troffen de man aan op het Hooghout waar hij door omstanders werd opgehouden. In de buurt vonden zij een mes met een totale lengte van ruim 25 centimeter. De man is na verhoor heengezonden; de politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: Een 78-jarige inwoner va Breda is vrijdagavond rond 19.30 uur aangehouden wegens het mishandelen van zijn vrouw. Dat gebeurde in hun woning in de wijk Kesteren. Het echtpaar kreeg ruzie, omdat de vrouw geen eten wilde klaarmaken; zij voelde zich niet lekker. Daarna werd ze geschopt. De Bredanaar is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. Volgens hem heeft zijn vrouw ook geslagen.

Vijf pesonen aangehouden in drugsbus

BREDA: Rond middernacht heeft de politie vrijdagavond drie mannen en twee vrouwen aangehouden die in een bestelbus zaten in de Willemstraat. Het gaat om twee 47-jarige Bredanaars, een 24-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 24-jarige Bredase en een 27-jarige vrouw uit Etten-Leur. In de bus werd drugs gebruikt en werden drugs en drugsgerelateerde zaken gevonden. Ook lagen er enkele messen in het voertuig. De vrouw uit Etten-Leur had bovendien een busje traangas bij. De politie stelt een onderzoek in. Het vijftal is na verhoor heengezonden; de 24-jarige Bredase had nog een vonnis openstaan en is direct weer aangehouden.

Bredanaar bedreigt buurvrouw

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen rond 05.30 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden die zijn buurvrouw bedreigde. De man zorgde rondom zijn woning aan de Nieuwe Huizen voor veel geluidsoverlast en de buurvrouw belde de politie. Toen de man met agenten in gesprek was, schreeuwde hij haar allerlei verwensingen toe en dreigde hij haar dood te maken. De Bredanaar, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, is ingesloten op het bureau.

Franse drugstoeristen aangehouden

MOERDIJK: Agenten van het Joint Hit Team hebben zaterdagmorgen rond 00.15 uur op de A16 onder Moerdijk twee inwoners van Corne (Frankrijk) van 24 en 26 jaar aangehouden. De twee Fransen werden vanaf Rotterdam in de gaten gehouden. Bij een van de twee mannen werd een halve gram cocaïne in zijn sok gevonden. Omdat het vermoeden bestond dat de mannen ook inwendig drugs hadden verstopt, volgde, na overleg met de officier van justitie, een onderzoek door een GGD-arts. Dat leverde niets op, net zo min als een röntgenonderzoek in het ziekenhuis. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul