Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom zaterdag 18 augustus

BERGEN OP ZOOM, 18 augustus 2007

Franse en Belgische drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Op het Stationsplein zijn vrijdagmiddag rond 15.45 uur drie Franse drusgtoeristen aangehouden. Het gaat om 22-jarige man uit Valenciennes, een 30-jarige inwoner van Bruay-sur-lescaut en 23-jarige man uit Creteil. De mannen werden in de gaten gehouden toen zij drugs gingen kopen. Bij het station werd hun auto gecontroleerd en werden twee plakken hasj aangetroffen. De Fransen zijn met een transactie van ieder 1500 euro in vrijheid gesteld.

BERGEN OP ZOOM: Op de rijksweg A4 zijn vrijdagavond rond 19.30 uur drie Belgische drugstoeristen aangehouden. Hun rijdgedrag viel surveillerende agenten op. Het gaat om 23-jarige man uit Jumet en twee inwoners (24 en 25 jaar) van Wanfercee-Baulet. De Belgen bleken in het bezit van 45 gram hennep en 5 gram hasj. Het drietal is met een dagvaarding heengezonden.

ROOSENDAAL: Een in Frankrijk (Place) woonachtige Britse vrouw van 45 jaar en haar 26-jarige zoon zijn vrijdagvond rond 22.30 uur aangehouden op de Spoorstraat. Agenten zien dat het tweetal naar een pand in de Brugstraat wordt geleid en even later weer terug naar de auto loopt. De 45-jarige vrouw had 1000 gram hennep in haar tas, de26-jarige man negen gram hasj. De drugs zijn in beslag genomen, de politie maakt proces-verbaal op.

Twee aanhoudingen tijdens horecatoezicht in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Twee mannen uit Bergen op Zoom (21 en 23 jaar) zijn vrijdagavond kort voor middernacht aangehouden wegens vernieling van terrasmeubilair eeen reclamebord van een horeazaak op de Grote markt. Dat gebeurd tussen 23.00 en 23.30 uur. Ook liet een van de mannen zijn broek zakken toen de bedrijfsleidster van de kroeg hen achterna liep. Het tweetal is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Taxichauffeur bedreigd met dolk

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagmorgen rond 01.30 uur een 37-jarige Bergenaar aangehouden die aan de Kastanjelaan een taxichauffeur bedreigde. Volgens de taxichauffeur wilde de Bergenaar het ritje naar huis niet betalen en ontstond er vervolgens op straat een schermutseling. Vervolgens ging de man naar binnen en kwam terug met een soort van dolk. Daarmee bedreigde hij de taxichauffeur. De Bergenaar is ingesloten op het bureau. Het wapen is in beslag genomen.

Automobilist uit Hoogerheide rijdt onder invloed tegen container

WOENSDRECHT: Een 63-jarige automobilist uit Hoogerheide heeft zaterdagmorgen zijn rijbewijs mogen inleveren, nadat hij onder invloed van alcohol een verkeersongeval heeft veroorzaakt. De man reed rond
01.45 uur op de Dorpsstraat met zijn auto tegen een container die was gevuld met puin. Agenten lieten de man blazen, hij scoorde 775 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Een 59-jarige man uit Hoogerheide, die samen met een 49-jarige vrouw uit Bergen op Zoom ook in de auto zaten, hield een kneuzing van het borstbeen over aan het ongeval.

Auteur: Andre van den Hul