Strijd duurt voort in Hippo Zorg Jumping Challenge

Begin juni is het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen van de Hippo Zorg Jumping Challenge en sindsdien hebben tientallen springruiters in de afgelopen weken de eerste punten verzameld. Breedtesportruiters overal in Nederland zijn volop in de strijd om een startplaats te bemachtigen voor de halve finale tijdens Hippisch Hengelo. Het is voor potentiële deelnemers nog steeds mogelijk zich aan te melden voor de springserie met de grootste prijzenpot uit de geschiedenis van de Nederlandse basissport!

In de klasse L voor amateurs gaat Rob Reiz aan de leiding met Superieur. De combinatie won de wedstrijd in Ouderkerk a/d Amstel op 17 juni en presteerde uitstekend in Huizen. Froukje Derks bezet met Anemone's Tomba en Noud de tweede plaats met 45 punten. De klasse M voor amateurs wordt aangevoerd door Jeroen Frerichs met Le Grande, met zijn paard Costes bezet hij de derde plaats. Marije Bakker staat met Urzelina op de tweede plaats in deze categorie.

De klasse M voor ervaren ruiters wordt aangevoerd door Isabelle Boon met Top Gear. Met maar liefst drie overwinningen heeft de combinatie een enorm gat geslagen met de concurrentie, die bestaat uit Henk Frederiks met Terlinda op de tweede plaats en Franklin Posmus met Uncroyable op de derde plaats.

In de gecombineerde klasse Z rubriek voor ervaren en amateur ruiters gaat Gerd van Delden met Surprise LHB aan de leiding, voor Suzanne Tepper met Alwin Z en Jur Vrieling met Wadro Ulanov. Tepper en Vrieling staan met respectievelijk Riadne Velvet en Twin Twin ax-aequo aan kop in de ZZ-rubriek voor ervaren ruiters. Doron Kuipers bezet met Stormgraaf v/h Heerenhuys de derde plaats.

In totaal bieden ruim 70 kwalificatiewedstrijden deelnemers de kans om punten te verzamelen en zich te kwalificeren voor de halve finale tijdens Hippisch Hengelo in december 2007. Springruiters in de klasse L, M, Z en ZZ kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Hippo Zorg Jumping Challenge door te bellen met de organisatie van de Hippo Zorg Jumping Challenge op telefoonnummer 020-4655446. Ook voor verenigingen is het nog mogelijk zich aan te melden als selectiewedstrijd. Voor meer informatie, het vraagprogramma en de wedstrijdkalender: www.jumpingamsterdam.nl